Chocolade pannenkoeken

Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch

Chocolade pannenkoeken, een leuke variatie op de klassieke versie. Hoe kan je gewone pannenkoeken nog dat tikkeltje lekkerder maken? Yes, met chocolade natuurlijk. In het deeg verwerken we cacaopoeder en bij serveren gieten we er nog wat Nutella over. Ja, deze zijn echt voor “The Real Chocolate lovers”. Serveer ze bij het ontbijt of tussendoortje. Met Pasen dat op komst is, zijn deze ook ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch.

Nog meer pannenkoeken inspiratie nodig? Check dan zeker even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolade pannenkoeken?

  • Patisseriebloem
  • Cacaopoeder : ongezoete
  • Eieren
  • Melk
  • Suiker & vanillesuiker
  • Vanille extract
  • Nutella
  • Vers fruit – bessen

Hoe maak je deze Chocolade pannenkoeken?

Begin met de bloem en cacaopoeder te zeven, om zo brokjes te voorkomen. Zet dit even opzij.

Vervolgens gaan we de eitjes, melk, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom doen. Mix dit los tot een gladde massa. Doe er dan het bloem-cacao mengsel bij en mix kort tot een gladde massa.

Verhit een pan en vet in met wat boter of olie. Giet wat van het deeg in de pan en bak de pannenkoeken.

Terwijl de pannenkoeken bakken, kan je de Nutella au bain-marie smelten zodat deze wat vloeibaarder wordt.

Serveer de pannenkoeken met wat Nutella en vers fruit.

Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch
Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch

Chocolade pannenkoeken

Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 180 gr patisseriebloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 5 eieren
  • 400 ml melk
  • 15 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille essence
  • Nutella
  • Vers fruit – Bessen

Instructies
 

  • Begin met de bloem en cacaopoeder te zeven in een kom. Zet even opzij.
  • Doe de eitjes, melk, suiker, vanillesuiker en vanille essence in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa.
    Voeg er dan het bloem-cacao mengsel bij. Mix kort tot een glad deeg.
  • Verhit een pan en vet in met wat boter of olie.
    Giet er wat van het deeg in en bak de pannenkoeken.
  • Terwijl je de pannenkoeken bakt, heb ik de Nutella au bain-marie ietwat laten smelten zodat deze wat vloeibaarder wordt.
  • Serveer de pannenkoeken met wat van de Nutella en vers fruit.
    Smakelijk
Trefwoord brunch, chocolade, nutella, ontbijt, paasbrunch, paasontbijt, pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.