Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch

Chocolade pannenkoeken

Lekker makkelijk recept voor Chocolade pannenkoeken, perfect voor tijdens het ontbijt of tussendoortje. Heerlijk lichte flensjes afgewerkt met nog wat Nutella en bessen. Met Pasen dat op komst is, is dit ideaal voor bij het Paasontbijt of Paasbrunch
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 180 gr patisseriebloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 5 eieren
  • 400 ml melk
  • 15 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl vanille essence
  • Nutella
  • Vers fruit - Bessen

Instructies
 

  • Begin met de bloem en cacaopoeder te zeven in een kom. Zet even opzij.
  • Doe de eitjes, melk, suiker, vanillesuiker en vanille essence in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa.
    Voeg er dan het bloem-cacao mengsel bij. Mix kort tot een glad deeg.
  • Verhit een pan en vet in met wat boter of olie.
    Giet er wat van het deeg in en bak de pannenkoeken.
  • Terwijl je de pannenkoeken bakt, heb ik de Nutella au bain-marie ietwat laten smelten zodat deze wat vloeibaarder wordt.
  • Serveer de pannenkoeken met wat van de Nutella en vers fruit.
    Smakelijk
Trefwoord brunch, chocolade, nutella, ontbijt, paasbrunch, paasontbijt, pannenkoeken