Snelle aardbeien taartjes, super makkelijke taartjes die gewoonweg altijd smaken! Lekker krokant bladerdeeg gevuld met een crème van mascarpone en witte chocolade. Heel simpel, heel klassieke ingrediënten en toch zo lekker. Aardbeien zijn puur zo lekker dat ze naar mijn mening niet te veel opsmuk nodig hebben. In deze taartjes zetten we onze Belgische aardbeitjes volop in de spotlight en daar horen ze ook thuis!
Afgelopen woensdag is het aardbeienseizoen officieel gestart en ‘s avonds stonden er voor mijn deur het eerste bakje al te wachten. De enige echte aardbeien van Hoogstraten! Ik mag mij trouwens dit jaar trotse ambassadeur noemen van Hoogstraten. Wat wil dat zeggen? Heel veel receptjes met aardbeien maar ook ander lekkers. De Coöperatie Hoogstraten heeft nog meer lekkers in hun assortiment zoals tomaten, bessen en paprika. Ik ben alvast super vereerd dat ik hieraan mag meewerken.
Nog meer lekkere receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle aardbeien taartjes?
- Bladerdeeg : ik gebruikte hier kleine individuele plakjes bladerdeeg (uit de diepvries bij AH of Delhaize). Je zou ook 1 of 2 grote vellen bladerdeeg kunnen gebruiken. Snij deze dan in kleinere porties
- Witte chocolade
- Mascarpone
- Vanille
- Room
- Aardbeien
Hoe maak je deze Snelle aardbeien taartjes?
Begin met de taartvormpjes te bekleden met bladerdeeg. Snij het overtollige deeg weg. Prik enkele gaatjes in de bodem. Zet in de oven en bak ze mooi goudbruin en gaar. Eenmaal gebakken, laat ze volledig afkoelen.
TIP! Je kan deze bladerdeeg bodems makkelijk al enkele uren van tevoren maken
Vervolgens smelt je de witte chocolade au bain-marie. Ondertussen mix je de mascarpone los met vanille extract. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw tot een gladde crème. Doe er de room bij en klop op tot een stevige crème. Bewaar in de koelkast, zo zal de crème nog ietwat steviger worden.
TIP! Je kan deze crème ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken. De taartjes samenstellen doe je best voor het serveren zo blijft het bladerdeeg lekker krokant
Voor het serveren, smeer je wat van de crème op de taartjes en werk af met gehalveerde aardbeien.
Snelle aardbeien taartjes
Equipment
- 6 kleine taartvormpjes
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg (*)
- 80 gr witte chocolade
- 150 gr mascarpone
- 1/2 tl vanille extract
- 80 ml room
- aardbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in de bodemBak mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelenTIP! Je kan deze bladerdeeg bodempjes al enkele uren van tevoren maken
- Ondertussen kan je de crème maken.Smelt de witte chocolade au bain-marie. Mix ondertussen de mascarpone los met vanille extract. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed tot een gladde crème. Doe er de room bij en klop op tot een stevige crème. Bewaar in de koelkast, dan wordt ie nog iets steviger. TIP! Je kan de crème al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
- Het samenstellen van de taartjes, doe je best vlak voor het serveren. Zo blijft het bladerdeeg lekker krokant.Smeer wat van de crème op de taartjes en werk af met gehalveerde aardbeitjesSmakelijk