Chicken Pot Pie

Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.
Naar recept gaan

Chicken pot pie, een lekker makkelijke doordeweekse maaltijd ideaal voor op je weekmenu te zetten. Je kan deze het beste vergelijken met een vol-au-vent maar dan in het groot en met nog wat extra’s. Onder dat lekkere goudbruine bladerdeeg korstje bevindt er zich een heerlijke mengeling van kip, prei, ham en erwtjes in een romig sausje. Aan dat sausje heb ik wat mosterd toegevoegd wat het allemaal nog wat lekkerder maakt. Deze ovenschotel kan je trouwens al grotendeels op voorhand maken. De hele vulling kan je perfect de dag voordien al maken dan hoef je enkel het bladerdeeg nog toe te voegen en nog even bakken. Simpel, weinig werk en extreem lekker!

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chicken Pot Pie?

  • Kipfilets
  • Prei
  • Ui
  • Champignons
  • Bloem
  • Bouillonblokje
  • Room
  • Mosterd
  • Ham
  • Erwtjes
  • Citroen
  • Bladerdeeg

Hoe maak je deze Chicken Pot Pie?

Begin met de kipfilet in kleine blokjes te snijden. Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de kipblokjes goudbruin aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep ze uit de pot en zet even opzij.

Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde stoofpot. Je hoeft deze niet proper te maken. Bak hierin de prei, ui en champignons aan voor zo’n 5 a 6min. Roer regelmatig. Strooi er dan de bloem over en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden. Giet er warme water over en voeg ook het bouillonblokje en de kip terug toe. Roer goed en laat zachtjes indikken. Laat dan zo’n 8 a 10min indikken.

Doe er dan reepjes ham bij samen met de mosterd en erwtjes. Roer goed en breng nog verder op smaak met peper, zout en wat citroensap.
TIP! Tot hier kan je de vulling perfect een dag op voorhand al maken. De volgende dag dek je het af met bladerdeeg en bak je de taart af.

Schep alles in een diepe ovenschaal of taartschaal. Leg er het bladerdeeg op en wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak de Chicken Pot Pie zo’n 20min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is. Serveer dan

Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.
Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.

Chicken Pot Pie

Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 kipfilets
  • 3 preien
  • 1 ui
  • 200 gr champignons
  • 30 gr bloem
  • 500 ml water + bouillonblokje (kip of groente bouillon)
  • 100 ml room
  • 2 el mosterd (ik gebruikte Dijon)
  • 150 gr ham
  • 100 gr erwtjes (diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden.
    Verhit een ruimte stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de kippenblokjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep uit de stoofpot.
  • Ondertussen kan je de preien wassen en fijnhakken.
    Pel de ui en hak fijn.
    Maak de champignons proper en snij in kleine stukjes.
    Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (je hoeft deze niet eerst proper te maken).
    Bak hierin de prei, ui en champignons voor zo'n 5 a 6 min. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden.
    Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er dan warm water over en roer goed los. Voeg het bouillonblokje toe en de kippenblokjes. Roer goed en laat indikken. Laat zo'n 8 a 10min zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kan je de ham in kleine reepjes snijden.
    Voeg deze ook toe samen met de mosterd en erwtjes.
    Roer goed en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout
    TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Schep de kip-groente vulling in een diepe ovenschaal en dek af met het bladerdeeg.
    Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei.
    Bak deze hartige taart voor zo'n 20min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Serveer direct.
Trefwoord bladerdeeg, champignons, doordeweeks recept, kip, mosterd, prei, snel klaar, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.