Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.

Chicken Pot Pie

Lekker makkelijk recept voor Chicken Pot Pie, een snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken. Een lekkere vulling op basis van kip, ham, prei en champignons in een lekker mosterd sausje. Daarop komt bladerdeeg en wordt lekker krokant gebakken in de oven.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 kipfilets
  • 3 preien
  • 1 ui
  • 200 gr champignons
  • 30 gr bloem
  • 500 ml water + bouillonblokje (kip of groente bouillon)
  • 100 ml room
  • 2 el mosterd (ik gebruikte Dijon)
  • 150 gr ham
  • 100 gr erwtjes (diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden.
    Verhit een ruimte stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de kippenblokjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep uit de stoofpot.
  • Ondertussen kan je de preien wassen en fijnhakken.
    Pel de ui en hak fijn.
    Maak de champignons proper en snij in kleine stukjes.
    Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (je hoeft deze niet eerst proper te maken).
    Bak hierin de prei, ui en champignons voor zo'n 5 a 6 min. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden.
    Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er dan warm water over en roer goed los. Voeg het bouillonblokje toe en de kippenblokjes. Roer goed en laat indikken. Laat zo'n 8 a 10min zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kan je de ham in kleine reepjes snijden.
    Voeg deze ook toe samen met de mosterd en erwtjes.
    Roer goed en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout
    TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Schep de kip-groente vulling in een diepe ovenschaal en dek af met het bladerdeeg.
    Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei.
    Bak deze hartige taart voor zo'n 20min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Serveer direct.
Trefwoord bladerdeeg, champignons, doordeweeks recept, kip, mosterd, prei, snel klaar, weekmenu