Chicken pot pie, een lekker makkelijke doordeweekse maaltijd ideaal voor op je weekmenu te zetten. Je kan deze het beste vergelijken met een vol-au-vent maar dan in het groot en met nog wat extra’s. Onder dat lekkere goudbruine bladerdeeg korstje bevindt er zich een heerlijke mengeling van kip, prei, ham en erwtjes in een romig sausje. Aan dat sausje heb ik wat mosterd toegevoegd wat het allemaal nog wat lekkerder maakt. Deze ovenschotel kan je trouwens al grotendeels op voorhand maken. De hele vulling kan je perfect de dag voordien al maken dan hoef je enkel het bladerdeeg nog toe te voegen en nog even bakken. Simpel, weinig werk en extreem lekker!
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chicken Pot Pie?
- Kipfilets
- Prei
- Ui
- Champignons
- Bloem
- Bouillonblokje
- Room
- Mosterd
- Ham
- Erwtjes
- Citroen
- Bladerdeeg
Hoe maak je deze Chicken Pot Pie?
Begin met de kipfilet in kleine blokjes te snijden. Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de kipblokjes goudbruin aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep ze uit de pot en zet even opzij.
Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde stoofpot. Je hoeft deze niet proper te maken. Bak hierin de prei, ui en champignons aan voor zo’n 5 a 6min. Roer regelmatig. Strooi er dan de bloem over en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden. Giet er warme water over en voeg ook het bouillonblokje en de kip terug toe. Roer goed en laat zachtjes indikken. Laat dan zo’n 8 a 10min indikken.
Doe er dan reepjes ham bij samen met de mosterd en erwtjes. Roer goed en breng nog verder op smaak met peper, zout en wat citroensap.
TIP! Tot hier kan je de vulling perfect een dag op voorhand al maken. De volgende dag dek je het af met bladerdeeg en bak je de taart af.
Schep alles in een diepe ovenschaal of taartschaal. Leg er het bladerdeeg op en wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak de Chicken Pot Pie zo’n 20min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is. Serveer dan


Chicken Pot Pie
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 3 preien
- 1 ui
- 200 gr champignons
- 30 gr bloem
- 500 ml water + bouillonblokje (kip of groente bouillon)
- 100 ml room
- 2 el mosterd (ik gebruikte Dijon)
- 150 gr ham
- 100 gr erwtjes (diepvries)
- 1/2 citroen
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Verhit een ruimte stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin kort de kippenblokjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep uit de stoofpot.
- Ondertussen kan je de preien wassen en fijnhakken.Pel de ui en hak fijn. Maak de champignons proper en snij in kleine stukjes. Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (je hoeft deze niet eerst proper te maken).Bak hierin de prei, ui en champignons voor zo'n 5 a 6 min. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden. Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er dan warm water over en roer goed los. Voeg het bouillonblokje toe en de kippenblokjes. Roer goed en laat indikken. Laat zo'n 8 a 10min zachtjes sudderen.
- Ondertussen kan je de ham in kleine reepjes snijden.Voeg deze ook toe samen met de mosterd en erwtjes.Roer goed en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Schep de kip-groente vulling in een diepe ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei. Bak deze hartige taart voor zo'n 20min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is. Serveer direct.