Gebakken havermout met frangipane, een lekker makkelijk en vooral gezond ontbijtje om je dag te starten. Ik ben dol op frangipanetaart en die smaak zit hellemaal in deze “baked oats”. Super simpel en snel om te maken en je hebt in no-time een gezond ontbijt of tussendoortje op tafel. Veel ingrediënten heb je niet nodig en vele handelingen hoef je ook niet te doen. Je hebt de droge ingrediënten namelijk havermout, amandelmeel en bakpoeder. Dat gaan we mengen met eitjes, appelmoes, yoghurt, vanille en amandel extract. Daar komen nog wat framboosjes bij. HEER-LIJK gewoon!
TIP! Ik maakte deze gebakken havermout nu met frambozen maar je kan hier ook andere besjes in verwerken of stukjes appel of peer. Zin in wat chocolade bij je ontbijt, verwerk er wat stukjes chocolade in. Je kan er volop mee spelen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke ontbijtjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gebakken havermout met frangipane?
- Havermout
- Amandelmeel
- Bakpoeder
- Eieren
- Appelmoes : je kan hier kiezen voor gewone appelmoes of ongesuikerde
- Yoghurt : ik gebruikte hier Griekse yoghurt, kan ook met gewone natuuryoghurt.
- Vanille & amandel extract
- Frambozen : vers of diepvries
Hoe maak je deze Gebakken havermout met frangipane?
Begin met de droge ingredienten te mengen namelijk havermout, amandelmeel en bakpoeder. Zet dit even opzij.
Doe de eitjes, appelmoes, yoghurt, amandel extract en wat vanille extract. Roer of mix dit even los. Doe daar de droge ingrediënten bij. Mix of meng even goed. Giet dit mengsel in een ovenschaal en verdeel er de frambozen over. Duw de frambozen een beetje in de havermout. Zet in de oven en bak dit mooi goudbruin voor zo’n 25 a 30min.
Eenmaal gebakken, serveer direct of laat ietwat afkoelen.
Gebakken havermout met frangipane
Ingrediënten
- 60 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 200 gr appelmoes
- 100 gr yoghurt
- 1/2 tl vanille extract
- amandel extract
- 100 gr frambozen (vers of diepvries)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alvast de havermout, amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij
- Doe eitjes, appelmoes, yoghurt, vanille extract en enkele druppeltjes amandel extract in een mengkom. Roer of mix dit even los. Doe daar het havermout-amandelmeel mengsel bij. Mix dit nog even. Giet dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel er de frambozen over en duw deze ietwat in de havermout. Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de havermout mooi gebakken is Serveer dan direct.