Cannelloni met gehakt en pesto

Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.
Naar recept gaan

Cannelloni met gehakt en pesto, een heerlijk makkelijk gerechtje om doordeweeks op tafel te toveren. Eigenlijk is het een pasta pesto maar dan met veel meer lekkers. We gaan lasagne vellen opvullen met een lekker gehaktmengsel op smaak gebracht met wat pesto. Daarover komt een heerlijke kaassaus op basis van Parmezaanse kaas en ook hier gaat wat pesto in. Dankzij de pesto die we gaan gebruiken, hoeven we niet veel extra’s toe te voegen. Een receptje dat niet veel tijd of werk vraagt en daarom ideaal om op je volgend weekmenu te zetten.

TIP! Ik gebruik hier dus geen cannelloni buisjes, wel lasagnevellen. Ik vind dat veel makkelijker. Dat mengsel in die buisjes krijgen, dat is voor mij veel te veel gedoe šŸ˜ƒ.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere pasta receptjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze ?

  • Gehakt : je kan hier kiezen voor gemengd gehakt of kippengehakt
  • Groene pesto : je kan hier zelfgemaakte voor gebruiken of kant-en-klaar
  • Zeste van citroen
  • Ei
  • Paneermeel
  • Lasagnevellen
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Parmezaanse kaas : je kan hier ook een andere soort kaas voor gebruiken

Hoe maak je deze Cannelloni met gehakt en pesto?

We gaan beginnen met de lasagnevellen even af te koken. Laat ze dan even uitlekken op een propere handdoek. Ondertussen kan je de gehakt vulling maken. Meng hiervoor het gehakt met pesto, zeste van citroen, ei, paneermeel, peper en zout. Leg een lasagnevel met de kortste kant voor je. Verdeel over de onderkant want van het gehaktmengsel. Rol op. Leg ze even opzij.

Vervolgens gaan we de kaassaus maken. Verhit een kookpotje met boter en laat smelten. Doe er dan de bloem bij en roer goed tot een droge kruimelige massa (=roux). Giet er vervolgens de melk bij en roer nu goed met een garde en laat de saus rustig indikken. Eenmaal je een mooie witte saus hebt, haal van het vuur. Voeg de fijngeraspte Parmezaanse kaas, groene pesto, citroensap, peper en zout toe. Roer goed.

Giet de helft van de saus over een ruime ovenschaal. Verdeel goed zodat de gehele bodem bedekt is. Leg hierin de cannelloni’s en giet er de resterende saus over. Strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over. Bak voor zo’n 30min in de oven en serveer dan direct.

Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.
Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.

Cannelloni met gehakt en pesto

Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Cannelloni

  • 500 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 2 el groene pesto (*)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • 8 a 10 lasagnevellen (**)
  • Peper en zout

Pesto kaassaus

  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 700 ml melk
  • 80 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
  • 3 a 4 el groene pesto
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de cannelloni's.
    Kook alvast de lasagne vellen heel even voor. Laat ze dan even uitlekken op een propere handdoek.
    Meng alvast het gehakt met groene pesto, zeste van citroen, ei, paneermeel, peper en zout.
    Neem een lasagnevel met de kortste zijde naar je toe, verdeel onderaan wat van het gehaktmengsel (je kan dit ook eerst in een worst rollen). Rol dan op. Doe hetzelfde met de rest van het gehakt en pasta.
    Leg deze even opzij.
  • Vervolgens gaan we de kaassaus maken.
    Verhit een kookpotje met de boter, laat deze smelten. Doe er dan deĀ bloemĀ bij en roer goed zodat je een droge korrelige massa krijgt (roux).
    Giet er nu in delen deĀ melkĀ bij. Blijf continu roeren, zet het vuur een klein tikkeltje hoger tot de saus mooi begint in te dikken.Ā Haal dan van het vuur en voeg deĀ Parmezaanse kaas en groene pestoĀ toe. Roer nu goed zodat de kaas kan smelten.
    TIP! Proef van de saus en voeg pesto toe naar eigen smaak
    Breng de saus op smaak metĀ citroensap, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een ruime ovenschaal en giet de helft van de saus over de bodem. Spreid mooi uit zodat de gehele bodem bedekt is. Schik hierin de cannelloni's en giet er de rest van de saus over.
    Strooi er nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas over.
    Bak voor zo'n 30min in de oven en serveer dan.

Notities

(*) Je kan de groene pesto zelfmaken of gebruik gewoon kant-en-klare
(**) Je kan zowel verse als gedroogde lasagnevellen gebruiken omdat we deze toch eerst gaan voorkoken
Trefwoord cannelloni, doordeweeks recept, gehakt, kaassaus, pasta, pesto, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.