Cannelloni met gehakt en pesto, een heerlijk makkelijk gerechtje om doordeweeks op tafel te toveren. Eigenlijk is het een pasta pesto maar dan met veel meer lekkers. We gaan lasagne vellen opvullen met een lekker gehaktmengsel op smaak gebracht met wat pesto. Daarover komt een heerlijke kaassaus op basis van Parmezaanse kaas en ook hier gaat wat pesto in. Dankzij de pesto die we gaan gebruiken, hoeven we niet veel extra’s toe te voegen. Een receptje dat niet veel tijd of werk vraagt en daarom ideaal om op je volgend weekmenu te zetten.
TIP! Ik gebruik hier dus geen cannelloni buisjes, wel lasagnevellen. Ik vind dat veel makkelijker. Dat mengsel in die buisjes krijgen, dat is voor mij veel te veel gedoe š.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere pasta receptjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze ?
- Gehakt : je kan hier kiezen voor gemengd gehakt of kippengehakt
- Groene pesto : je kan hier zelfgemaakte voor gebruiken of kant-en-klaar
- Zeste van citroen
- Ei
- Paneermeel
- Lasagnevellen
- Boter
- Bloem
- Melk
- Parmezaanse kaas : je kan hier ook een andere soort kaas voor gebruiken
Hoe maak je deze Cannelloni met gehakt en pesto?
We gaan beginnen met de lasagnevellen even af te koken. Laat ze dan even uitlekken op een propere handdoek. Ondertussen kan je de gehakt vulling maken. Meng hiervoor het gehakt met pesto, zeste van citroen, ei, paneermeel, peper en zout. Leg een lasagnevel met de kortste kant voor je. Verdeel over de onderkant want van het gehaktmengsel. Rol op. Leg ze even opzij.
Vervolgens gaan we de kaassaus maken. Verhit een kookpotje met boter en laat smelten. Doe er dan de bloem bij en roer goed tot een droge kruimelige massa (=roux). Giet er vervolgens de melk bij en roer nu goed met een garde en laat de saus rustig indikken. Eenmaal je een mooie witte saus hebt, haal van het vuur. Voeg de fijngeraspte Parmezaanse kaas, groene pesto, citroensap, peper en zout toe. Roer goed.
Giet de helft van de saus over een ruime ovenschaal. Verdeel goed zodat de gehele bodem bedekt is. Leg hierin de cannelloni’s en giet er de resterende saus over. Strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over. Bak voor zo’n 30min in de oven en serveer dan direct.
Cannelloni met gehakt en pesto
Ingrediƫnten
Cannelloni
- 500 gr gehakt (gemengd of kip)
- 2 el groene pesto (*)
- 1/2 tl zeste van citroen
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- 8 a 10 lasagnevellen (**)
- Peper en zout
Pesto kaassaus
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 700 ml melk
- 80 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
- 3 a 4 el groene pesto
- 1/2 citroen
- Peper en zout
Instructies
- We gaan beginnen met de cannelloni's. Kook alvast de lasagne vellen heel even voor. Laat ze dan even uitlekken op een propere handdoek. Meng alvast het gehakt met groene pesto, zeste van citroen, ei, paneermeel, peper en zout. Neem een lasagnevel met de kortste zijde naar je toe, verdeel onderaan wat van het gehaktmengsel (je kan dit ook eerst in een worst rollen). Rol dan op. Doe hetzelfde met de rest van het gehakt en pasta. Leg deze even opzij.
- Vervolgens gaan we de kaassaus maken. Verhit een kookpotje met de boter, laat deze smelten. Doe er dan deĀ bloemĀ bij en roer goed zodat je een droge korrelige massa krijgt (roux).Giet er nu in delen deĀ melkĀ bij. Blijf continu roeren, zet het vuur een klein tikkeltje hoger tot de saus mooi begint in te dikken.Ā Haal dan van het vuur en voeg deĀ Parmezaanse kaas en groene pestoĀ toe. Roer nu goed zodat de kaas kan smelten. TIP! Proef van de saus en voeg pesto toe naar eigen smaakBreng de saus op smaak metĀ citroensap, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ruime ovenschaal en giet de helft van de saus over de bodem. Spreid mooi uit zodat de gehele bodem bedekt is. Schik hierin de cannelloni's en giet er de rest van de saus over.Strooi er nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas over. Bak voor zo'n 30min in de oven en serveer dan.