Strudel met kersen, een heerlijk en vooral makkelijk alternatief op de klassieke appelstrudel. Krokant bladerdeeg dat we gaan vullen met een roomkaas crème en kersen of kriekjes (uit een bokaaltje). Kortom heel simpele ingrediënten die voor magie gaan zorgen op je bord. Dit is zo simpel maar zo fantastisch van smaak, een receptje waar groot als klein van zullen smullen. Dat garandeer ik jullie 😃. Met Pasen dat op komst is, lijkt me dit een ideaal Paasdessert of eentje voor tijdens de Paasbrunch.
Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze heerlijke Paasreceptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Strudel met kersen?
- Bladerdeeg
- Kriekjes of kersen op sap (in een bokaaltje)
- Vanillesuiker
- Maizena of vanille puddingpoeder
- Roomkaas
- Ei
- Suiker
Hoe maak je deze Strudel met kersen?
Je kan best de dag ervoor al beginnen met het maken van de kersen/kriekjes vulling. Deze dient namelijk helemaal afgekoeld te zijn. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder of maizena toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Vervolgens gaan we de roomkaas vulling maken. Mix roomkaas, eigeel, vanillesuiker en suiker los. Voeg dan de vanille puddingpoeder toe en mix opnieuw tot je een gladde crème krijgt. Zet dit even opzij.
Rol het bladerdeeg open op een beklede bakplaat. Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel er de kriekjes/kersen (even losgeroerd) over. De kriekjes/kersen zullen een vrij vaste massa geworden zijn maar eenmaal gebakken zal dit terug lekker smeuïg worden.
Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts dat onbelegd is. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk bovenop de bessen
Wrijf bovenaan nog in met wat losgeklopt ei. Bak dan de strudel mooi goudbruin in de oven.
Eenmaal gebakken, laat afkoelen
Strudel met kersen
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
Kriekjes/kersen vulling
- 350 gr kriekjes/kersen op sap in bokaaltje
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 1,5 el maizena of vanille puddingpoeder
Roomkaas vulling
- 200 gr roomkaas
- 1 eigeel + 1 extra
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 60 gr suiker
- 20 gr vanille puddingpoeder
Instructies
- Beginnen doe we met de kersen/krieken vulling. Deze dient volledig afgekoeld te zijn. Je kan dit dus perfect de dag voordien al maken. Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.Door het afkoelen, zal dit een vrij vaste massa worden. Zet dit niet in de koelkast want dat gaat het te hard worden. Bij gebruik, even goed doorroeren maar er zullen "brokjes" blijven inzitten. Tijdens het bakken gaat dit allemaal terug mooi smeuïg worden.
- Voor de roomkaas vullingDoe hiervoor de roomkaas, eigeel, vanillesuiker en suiker in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Voeg er het puddingpoeder aan toe en mix opnieuw tot je een gladde crème hebt.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Rol het bladerdeeg open op een beklede bakplaat. We gaan de strudel samenstellen en dichtvouwen op de bakplaat dan hoef je deze niet meer te verplaatsen.
- Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel er de kriekjes/kersen over.
- Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk. Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 35min. Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en serveer dan.Smakelijk