Speculaas taart met mascarpone

Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.
Naar recept gaan

Speculaas taart met mascarpone, een makkelijk dessertje waarmee je alle speculaas lovers heel veel plezier gaat doen! Alleja, iedereen zowel groot als klein gaan ervan smullen en met deze ga je echt uitpakken. Deze taart heeft heel veel weg van een rolcake, enkel hebben we hiervoor geen nodig. We gaan hiervoor enkel speculaasjes en melk gebruiken en de rest is magie 😃. De vulling is een heerlijke crème van mascarpone en room. Afwerken doen we met wat besjes. Kortom in slechts 30min en slechts 7 ingrediënten tover je deze op tafel. En met Pasen op komst is dit ook meteen een ideaal paasdessert.

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze leuke Paasrecepten

Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas taart met mascarpone?

  • Speculaas koekjes
  • Melk
  • Mascarpone : je zou hier eventueel ook roomkaas kunnen gebruiken of een mix van roomkaas en mascarpone
  • Poedersuiker
  • Room
  • Speculaaspasta
  • Besjes voor decoratie

Hoe maak je deze Speculaas taart met mascarpone?

Begin met de speculaas koekjes fijn te malen. Doe in een mengkom en giet er de melk over. Meng dit. goed tot een ietwat plakkerige massa. Zet dit even opzij.
Ondertussen maak je de vulling. Hiervoor mix je alvast mascarpone en poedersuiker even los. Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème. Zet even in de koelkast.

Leg 2 grote stukken plasticfolie op je werkoppervlak. Laat ze ietwat overlappen in de lengte. Schep hierop de speculaas massa en duw ietwat platter. Leg hierop nu nog een stuk plasticfolie of bakpapier en rol uit tot een dunne lap. Probeer deze uit te rollen in rechthoek of ovaal, dat werkt makkelijker. Smeer hierop een laagje van de mascarpone crème. Zorg dat je nog een beetje overhoudt om te gebruiken als afwerking. Ik heb hierover een paar rode besjes verdeeld.
TIP! Je kan hier ook frambozen over verdelen of wat confituur.

Rol dit nu op met behulp van de plasticfolie die onderaan ligt. Verpak de rol dan helemaal in plasticfolie. Leg voor minstens een uurtje (mag ook langer) in de koelkast. Daarna heb ik de rol nog een halfuurtje in de diepvries gelegd dat maakt het allemaal iets vaster.

Als afwerking, ga je de rol op een serveerplank leggen en verwijder de plasticfolie. Giet er gesmolten speculaaspasta over. De resterende mascarpone crème heb ik een spuitzak met spuitmondje gedaan en bovenop wat toefjes gespoten. Als laatste heb ik afgewerkt met besjes.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.
Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.
Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.

Speculaas taart met mascarpone

Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 300 gr speculaas koekjes
  • 100 ml melk
  • 250 gr mascarpone
  • 1,5 el poedersuiker
  • 120 ml room
  • 3 a 4 el speculaaspasta
  • bessen (afwerking)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de speculaas koekjes fijn te malen.
    Doe in een mengkom en giet er de melk over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa. Zet even opzij
  • We gaan ook alvast de vulling maken
    Doe de mascarpone in een mengkom samen met de poedersuiker. Mix dit alvast even los. Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème.
  • Leg nu 2 grote stukken plasticfolie naast elkaar en laat ze ietwat overlappen.
    Schep hierop de speculaas massa. Duw ietwat aan met je handen. Leg hierop terug een groot stuk plasticfolie of kan ook met bakpapier. Rol dit uit tot een grote dunne lap van zo'n 4 a 5mm dikte. Probeer in een vierkant of ovaal uit te rollen.
    Smeer over de uitgerolde speculaas een laagje van de mascarpone crème. Zorg dat je nog wat overhoudt om af te werken. Maar de speculaas mag wel helemaal bedekt zijn. Ik heb hierover nog wat rode besjes gestrooid (mogen ook frambozen zijn).
    Rol dit nu op. De plasticfolie die onderaan ligt, kan je wat helpen om hem ietwat strak te duwen.
    Verpak de rol nu helemaal in de plasticfolie.
    Leg dit voor minstens 1h (mag ook langer) in de koelkast.
    TIP! Ik heb dit eerst een uurtje in de koelkast gelegd en dan zo'n 30min in de diepvries. Dan is ie ietwat steviger.
  • Voor de afwerking, smelt de speculaaspasta au bain-marie.
    Leg de speculaas rol op een serveerplank en verwijder de plasticfolie. Giet er de gesmolten speculaaspasta over. Zet opnieuw even in de koelkast zodat deze kan uitharden.
  • Als decoractie, heb ik de resterende mascarpone crème in een spuitzak met spuitmondje gedaan en toefjes bovenaan gespoten. Werk verder af met besjes.
Trefwoord bessen, dessert, mascarpone, snel klaar, speculaas, speculaaspasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.