Havermout cakejes met chocolade

Lekker makkelijk en gezond recept voor Havermout cakejes met chocolade, ideaal als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Cake dat super snel klaar is en je makkelijk tijdens het weekend kan maken. Je kan deze zelfs invriezen.
Naar recept gaan

Havermout cakejes met chocolade, lekker gezonde gebakjes die je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Deze makkelijk te maken cakejes zijn ook ideaal om mee te nemen, je kan ze zelfs invriezen. Kortom ideaal om deze tijdens het weekend te bakken en je hoeft tijdens de week geen tijd meer te steken in je ontbijt. Super handig toch! Je kan met dit recept ook volop gaan spelen. Ik voegde nu stukjes chocolade toe maar je zou hier ook bessen, appel, peer … kunnen toevoegen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke ontbijtjes of tussendoortjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk en gezond recept voor Havermout cakejes met chocolade, ideaal als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Cake dat super snel klaar is en je makkelijk tijdens het weekend kan maken. Je kan deze zelfs invriezen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Havermout cakejes met chocolade?

  • Havermout : gebruik hier de fijne havermout
  • Bloem + Bakpoeder
  • Kaneel
  • Eieren
  • Suiker
  • Appelmoes
  • Vanille extract
  • Melk
  • Chocolade : je kan deze met pure of melk chocolade maken. Ik verkies hier 70% chocolade. Ik gebruikte hier chocolade druppels deze hoef je niet meer in stukjes te hakken. Je kan natuurlijk ook een chocolade reep gebruiken en deze in kleinere stukjes hakken.

Hoe maak je deze Havermout cakejes met chocolade?

Begin met de havermout te mengen met wat bloem, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.

Doe de eitjes, suiker, appelmoes en vanille extract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa. Voeg dan het havermout-bloem mengsel toe en meng goed. Giet er de melk bij en voeg stukjes chocolade toe. Meng nog even goed.

Verdeel het deeg over cupcake/muffin bakvormpjes. Ik gebruikte hier siliconen vormpjes dus deze hoef je niet in te vetten en hoef je ook niet te bekleden met papieren vormpjes. Gebruik je een metalen vorm, beleg deze dan eerst met papieren vormpjes.

Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 25min. Eenmaal gebakken, laat dan afkoelen. Je kan deze cakejes zowel koud als lauw eten.

Je kan de cakejes ook makkelijk bewaren, bewaar ze luchtdicht in een doos.

Lekker makkelijk en gezond recept voor Havermout cakejes met chocolade, ideaal als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Cake dat super snel klaar is en je makkelijk tijdens het weekend kan maken. Je kan deze zelfs invriezen.
Lekker makkelijk en gezond recept voor Havermout cakejes met chocolade, ideaal als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Cake dat super snel klaar is en je makkelijk tijdens het weekend kan maken. Je kan deze zelfs invriezen.

Havermout cakejes met chocolade

Lekker makkelijk en gezond recept voor Havermout cakejes met chocolade, ideaal als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Cake dat super snel klaar is en je makkelijk tijdens het weekend kan maken. Je kan deze zelfs invriezen.
Totale tijd 45 minuten
Gang gebak, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 100 gr havermout
  • 20 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 30 gr suiker (*)
  • 100 gr appelmoes
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml melk
  • 80 gr chocolade (**)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Ik heb hier een siliconen muffin/cupcake bakvorm gebruikt. Deze hoef je niet in te vetten.
    Je zou ook een metalen muffin/cupcake bakvorm kunnen gebruiken, bekleed dan met papieren vormpjes.
  • Meng alvast de havermout met de bloem, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij
  • Doe de eitjes, suiker, appelmoes en vanille extract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa.
    Doe er het havermout-bloem mengsel bij en meng goed. Giet er als laatste de melk bij en de stukjes chocolade.
    Verdeel het deeg over de vormpjes en bak voor zo'n 20 a 25min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
  • Laat de cakejes volledig afkoelen of serveer ze warm.
    Wil je ze bewaren, laat ze dan volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht

Notities

(*) Je kan hier gewone witte suiker gebruiken maar ook kokosbloesemsuiker, stevia, …
(**) ik gebruik hier pure chocolade, je kan dit ook met melk chocolade gebruiken. Ik gebruikte hier ook chocolade druppels dus dan hoef je ze niet meer in stukjes te hakken. Je kan ook gewoon een reep chocolade gebruiken en deze in kleinere stukjes hakken. 
Trefwoord chocolade, chocoladesaus, gebak, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, ontbijt, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.