Havermout cakejes met chocolade, lekker gezonde gebakjes die je kan serveren als ontbijt of tussendoortje. Deze makkelijk te maken cakejes zijn ook ideaal om mee te nemen, je kan ze zelfs invriezen. Kortom ideaal om deze tijdens het weekend te bakken en je hoeft tijdens de week geen tijd meer te steken in je ontbijt. Super handig toch! Je kan met dit recept ook volop gaan spelen. Ik voegde nu stukjes chocolade toe maar je zou hier ook bessen, appel, peer … kunnen toevoegen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke ontbijtjes of tussendoortjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Havermout cakejes met chocolade?
- Havermout : gebruik hier de fijne havermout
- Bloem + Bakpoeder
- Kaneel
- Eieren
- Suiker
- Appelmoes
- Vanille extract
- Melk
- Chocolade : je kan deze met pure of melk chocolade maken. Ik verkies hier 70% chocolade. Ik gebruikte hier chocolade druppels deze hoef je niet meer in stukjes te hakken. Je kan natuurlijk ook een chocolade reep gebruiken en deze in kleinere stukjes hakken.
Hoe maak je deze Havermout cakejes met chocolade?
Begin met de havermout te mengen met wat bloem, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
Doe de eitjes, suiker, appelmoes en vanille extract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa. Voeg dan het havermout-bloem mengsel toe en meng goed. Giet er de melk bij en voeg stukjes chocolade toe. Meng nog even goed.
Verdeel het deeg over cupcake/muffin bakvormpjes. Ik gebruikte hier siliconen vormpjes dus deze hoef je niet in te vetten en hoef je ook niet te bekleden met papieren vormpjes. Gebruik je een metalen vorm, beleg deze dan eerst met papieren vormpjes.
Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 25min. Eenmaal gebakken, laat dan afkoelen. Je kan deze cakejes zowel koud als lauw eten.
Je kan de cakejes ook makkelijk bewaren, bewaar ze luchtdicht in een doos.
Havermout cakejes met chocolade
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 20 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 2 eieren
- 30 gr suiker (*)
- 100 gr appelmoes
- 1 tl vanille extract
- 120 ml melk
- 80 gr chocolade (**)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb hier een siliconen muffin/cupcake bakvorm gebruikt. Deze hoef je niet in te vetten. Je zou ook een metalen muffin/cupcake bakvorm kunnen gebruiken, bekleed dan met papieren vormpjes.
- Meng alvast de havermout met de bloem, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij
- Doe de eitjes, suiker, appelmoes en vanille extract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa. Doe er het havermout-bloem mengsel bij en meng goed. Giet er als laatste de melk bij en de stukjes chocolade. Verdeel het deeg over de vormpjes en bak voor zo'n 20 a 25min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
- Laat de cakejes volledig afkoelen of serveer ze warm.Wil je ze bewaren, laat ze dan volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht