Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.
Naar recept gaan

Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, een simpel feestelijk hapje ideaal voor tijdens de apero of borrel. Bovendien is dit ook een perfect hapje voor tijdens de feestdagen want weinig werk, snel klaar en je kan het meeste op voorhand al doen. Een “happeke” dat bestaat uit krokant gebakken bladerdeeg dat we gaan opensnijden. De vulling is een simpele crème op basis van mascarpone en groene pesto, mozzarella en een zongedroogd tomaatje. Een hapje met de nodige Italiaanse vibes dus eentje dat bij iedereen ongetwijfeld in de smaak gaat vallen.

Nog meer inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze bladerdeeg hapjes?

  • Bladerdeeg
  • Ei
  • Mascarpone : of je kan ook roomkaas gebruiken
  • Groene pesto : zelfgemaakt of kant-en-klaar. Je zou hier ook rode pesto kunnen gebruiken
  • Mozzarella : Ik gebruikte hier kleine bolletjes. Je kan ook één grote bal mozzarella gebruiken en in kleinere stukken snijden
  • Zongedroogde tomaten : kies hier voor halfgedroogde tomaten, deze zijn iets malser
  • Gedroogde ham : optioneel

Hoe maak je deze Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella?

Begin met de oven voor te verwarmen en een bakplaat te bekleden met bakpapier. Rol ondertussen het vel bladerdeeg open en steek rondjes uit. Deze mogen tussen de 5 a 8cm zijn. Leg deze op de beklede de bakplaat. Kluts een ei los en wrijf hiermee de rondjes in. Bak ze mooi goudbruin en gaar in de oven. Tijdens de bakken zullen ze mooi rijzen. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
TIP! Je kan deze bladerdeeg rondjes al enkele uren van tevoren bakken.

Voor de vulling, mengen we mascarpone met pesto. Gebruik je één grote bal mozzarella, snij in kleinere stukken (niet te klein, je wilt deze nog kunnen proeven). Dep de mozzarella ook eerst wat droog.

Snij dan de bladerdeeg rondjes open zodat je 2 helften krijgt. Smeer de onderkant in met wat van het mascarpone-pesto mengsel. Leg hierop een stukje of kleine balletje mozzarella en een zongedroogd tomaatje. Eventueel kan je er ook nog wat gedroogde ham tussen leggen. Leg hierop nu de bovenste helt van het bladerdeeg. Serveer dan direct.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.

Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.
5 van 5 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 gr mascarpone (of roomkaas)
  • 2 a 3 el groene pesto (*)
  • 1 bol mozzarella (of kleine individuele mozzarella balletjes)
  • +/- 12 a 14 zongedroogde tomaatjes (**)
  • gedroogde ham (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek rondjes uit, uit het bladerdeeg. Deze rondjes mogen tussen de 6 a 8cm zijn. Leg de rondjes op de beklede bakplaat.
    Kluts het ei los en wrijf hiermee de bladerdeeg rondjes in.
    Bak de rondjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 12min.
    Haal ze dan uit de oven en laat volledig afkoelen. De rondjes zullen nu mooi gerezen zijn tijdens het bakken.
    TIP! Je kan deze rondjes al een paar uur van tevoren bakken. Laat afkoelen en bewaar ze onder wat aluminiumfolie
  • Meng de mascarpone met de pesto. Voeg 2 a 3el pesto toe naar eigen voorkeur.
    TIP! Dit kan je ook al enkele uren van tevoren mengen.
    Gebruik je een grote bol mozzarella, snij deze dan in kleinere stukjes (niet te klein). Dep wel ietwat droog.
  • Vlak voor het serveren. Snij je de bladerdeeg rondjes open.
    Smeer wat van het mascarpone-pesto mengsel op de onderkant. Leg hierop een stukje mozzarella en een zongedroogd tomaatje. Leg hierop de bovenkant van het bladerdeeg rondjes
    Serrveer direct
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan de groene pesto zelf maken (zie recept) of gebruik een potje kant-en-klare pesto. Je kan ook rode pesto gebruiken. 
(**) Ik kies voor halfgedroogde tomaten, deze zijn niet zo taai 
Trefwoord apero, bladerdeeg, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, mozzarella, pesto, snel klaar, weinig werk

5 thoughts on “Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.