Kaasstengels met spek, een lekker makkelijk bladerdeeg hapje voor tijdens de borrel of apéro. Met de feestdagen die op komst zijn, is dit echt wel een hapje om op te slaan. Slechts 5 ingrediënten heb je nodig om deze kaasstengels te maken en zijn klaar in amper 20min. Dus ben je nog op zoek naar enkele simpele hapjes om je kerstmenu mee te starten. Dan zijn deze ideaal voor tijdens de hapjes ronde of voor op een borrelplank. Want met bladerdeeg scoor je nu eenmaaltijd.
Serveertip! Ik maakte hier nog een snel dipsausje bij op basis van yoghurt, mayonaise en mosterd. Dit is optioneel. Je kan de kaasstengels ook gewoon zo eten.
TIP! Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze feestelijke receptjes.
Welke ingrediënten je nodig voor deze Kaasstengels met spek ?
- Bladerdeeg
- Roomkaas : type philadelphia
- Geraspte kaas : naar keuze – wil je extra veel smaak, gebruik dan een belegen kaas
- Spek : gebruik dunne sneetjes – gerookt
- Ei
- Yoghurt
- Mayonaise
- Mosterd
Hoe maak je deze Kaasstengels met spek ?
Begin met het bekleden van een bakplaat met bakpapier. Rol hierop het vel bladerdeeg uit.
Smeer het deeg in met roomkaas en strooi er geraspte kaas over. Snij het deeg in reepjes die zo breed en lang zijn als je plakjes spek.
TIP! Als je een rond vel bladerdeeg gebruikt, zal je het spek ook wat moeten bijsnijden. Om zo het bladerdeeg volledig en optimaal te gebruiken. Dus enkele stengels zullen korter zijn dan andere.
Leg op elk strookje een sneetje spek. Neem beide uiteinden vast en draai dit een paar keer. Verdeel de stengels over de gehele bakplaat. Wrijf in met wat losgeklopt ei en strooi er nog wat geraspte kaas over.
Bak de stengels mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 15 a 20min.
Ondertussen kan je het mosterdsausje maken. Hiervoor meng je yoghurt, mayonaise en mosterd.
TIP! Dit kan je makkelijk op voorhand al maken.
Eenmaal de stengels gebakken zijn, haal uit de oven. Laat de kaasstengels zo’n 5min afkoelen op de bakplaat. Leg ze dan op een rooster.
Je kan de kaasstengels zowel lauw als koud serveren.
Kaasstengels met spek
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 100 gr roomkaas
- 100 gr geraspte kaas (naar keuze – belegen zal iets meer smaak geven)
- +/- 12 Sneetjes gerookt spek (dun gesneden) –
- 1 ei
- 3 el yoghurt
- 1 mayonaise
- 1 el mosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol het bladerdeeg open op de beklede bakplaat.Smeer volledig in met de roomkaas en strooi er 2/3 van de geraspte kaas over. Snij nu stroken van het bladerdeeg die even breed en lang zijn zoals je spek. Gebruik je een ronde vel bladerdeeg, dan ga je ook het spek ietwat moeten bijsnijden. Zo kan je het deeg optimaal gebruiken. Leg nu op elke strook een sneetje spek. Neem nu beide uiteinden vast en draai ietwat.
- Verdeel de stengels over de gehele bakplaat. Kluts het ei los en wrijf hiermee de stengels ietwat in. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.Bak de stengels zo'n 15 a 20min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
- Ondertussen kan je nog snel het sausje maken. Meng de yoghurt met de mayonaise en mosterd.
- Wanneer de stengels gebakken zijn, haal uit de oven. Laat ze eerst ietwat afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster.Je kan de kaasstengels zowel lauw als koud serverenServeer met het mosterdsausje.Smakelijk
Voor kerstavond gemaakt en was gewoon super lekker en makkelijk
Gemaakt met kerst en iedereen heeft hiervan gesmuld! Bedankt voor dit receptje