Snelle vis vol-au-vent, een heerlijk makkelijk en vooral heel veelzijdig receptje klaar in minder dan 30min. Serveer deze gewoon als doordeweekse maaltijd of tijdens een feestje met familie of vrienden. Of zet het op je kerstmenu om tijdens het kerstdiner op tafel te toveren, met de grijze garnalen wordt het extra feestelijk. In deze snelle vol-au-vent gebruikte ik zalm en witte vis. Voor die laatste heb je wel wat opties namelijk kabeljauw of ga voor de budgetvriendelijke schelvis, pollak of koolvis.
TIP! Wil je deze vis vol-au-vent maken tijdens de feestdagen en je wilt wat op voorhand doen… dat kan perfect. Je kan al perfect de saus even op voorhand maken. Vlak voor het serveren, warm je deze rustig terug op tot net onder het kookpunt. Leg er dan de stukjes vis in zodat ze kunnen garen.
Nog meer feestelijke inspiratie nodig? Check dan zeker even deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle vis vol-au-vent?
- Prei
- Champignons
- Zalmfilet
- Witte visfilet : kabeljauw, schelvis, …
- Bloem
- Bouillon : kip of groente
- Room
- Citroen
- Grijze garnalen
- Bladerdeeg hapjes
Hoe maak je deze Snelle vis vol-au-vent?
Begin met het schoonmaken van de champignons en fijn te snijden. Was de preien en hak fijn.
Snij de visfilets in kleine stukjes, zo zullen ze snel kunnen garen in de saus.
Verhit een stoofpot met een klont boter en stoof hierin de prei en champignons aan voor zo’n 4 a 5min. De champignons mogen licht beginnen kleuren. Roer regelmatig. Strooi er dan de bloem over en roer goed. Dit zal een vrij droge massa vormen. Laat dit zeker een minuutje mee bakken. Blus dan met de bouillon en roer goed. Breng dit al roerend aan de kook, zo zal de saus beginnen indikken. Giet er vervolgens nog de room bij en laat zo’n 2 a 3min inkoken tot een mooi saus. De saus zal nog vrij lopend zijn maar dat mag wel bij een vol-au-vent. Proef van de saus en breng nog verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Zet dan het vuur heel zacht en leg de stukjes vis in de saus. Ze moeten helemaal onderstaan zo kunnen ze garen in de saus. In zo’n 5min zullen ze zeker gaan zijn. Proef even om zeker te zijn.
Serveer de vis vol-au-vent met een warm bladerdeegkoekje en eventueel puree of kroketten. Werk zeker af met wat nog wat grijze garnalen.


Snelle vis vol-au-vent
Ingrediënten
- 2 preien
- 250 gr champignons
- +/- 320 gr zalmfiilet
- +/- 320 gr witte vis (type kabeljauw, schelvis of tongfilet)
- 40 gr bloem
- 450 ml bouillon (kip of groente)
- 200 ml room
- 1/2 citroen
- 200 gr grijze garnalen
- 4 bladerdeeg hapjes
- Peper en zout
- boter
Instructies
- Was de preien en hak deze fijn.Maak de champignons proper en snij deze in kleine stukjes. Snij de visfilets in kleine stukjes.
- Verhit een stoofpot met een royaal klontje boter.Stoof hierin de prei en champignons aan voor zo'n 4 a 5min tot ze mooi zacht zijn en de champignons lichtjes beginnen kleuren. Roer regelmatig. Doe er dan de bloem bij en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden, laat een minuutje mee bakken. Blus dan met de bouillon en breng zachtjes al roerend aan de kook. De saus zal zo beginnen indikken. Giet er dan nog de room bij en laat zeker nog zo'n 2 a 3min inkoken. De saus mag niet te dik zijn. Breng de saus op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout. Zet het vuur dan heel zachtjes. Leg de stukjes vis in de saus, roer even en laat kort garen in de saus. Op ongeveer 5 a 6min zouden ze gaar moeten zijn (afhankelijk hoe groot je de stukjes vis snijdt). Proef er eentje om zeker te zijn.
- Verwarm de bladerdeeg koekjes in de oven ondertussen.
- Wanneer de vis gaar is, kan je gaan serveren. Leg de koekjes op de borden en schep hierover wat van de vis vol-au-vent. Werk royaal af met grijze garnalen. Serveer met kroketten of puree. Smakelijk
TOP receptje!
Super easy, feestelijk en zalig van smaak
Wat een lekkere vol-au-vent! Weinig werk, snel klaar en heerlijk van smaak
Gaan we nog maken
TOP receptje! Makkelijk, snel, feestelijk en heerlijk
Elien, wat een TOP receptje! Ondertussen al 2x gemaakt en iedereen is steeds laaiend enthousiast
Bedankt
Groot en klein hebben hiervan gesmuld met kerst! Zo makkelijk en heerlijk van smaak
Elien, wat is deze lekker! Vorige week gemaakt en ook vandaag met Kerst maak ik hem terug
Top receptje