Petit Beurre taartjes, een super schattig en vooral makkelijk dessertjes om te serveren tijdens de feestdagen. Serveer ze als nagerecht van je kerstmenu of voor bij de koffie. Geloof mij, iedereen zal hiervan smullen. Deze taartjes zijn geïnspireerd op de bekende koekjestaart met boter en koffie. Een echte Vlaamse klassieker die vooral heel zwaar is 😃. De vulling van deze versie is ietwat “lichter”. Ik maakte namelijk 2 verschillende vulling namelijk Nutella & mascarpone en Roomkaas & Speculaas. Voor elk taartje heb je slechts 4 ingrediënten nodig en ze zijn klaar in minder dan 30min. En nog heel handig, je kan ze makkelijk al op voorhand maken.
Nog meer inspiratie nodig voor je kerstdiner? Check dan zeker deze feestelijke receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Petit Beurre taartjes?
Ik gebruik 2 verschillende vullingen voor deze taartjes namelijk mascarpone-Nutella & roomkaas met speculaas.
** Taartjes met Mascarpone & Nutella **
- Mascarpone : kan je ook vervangen door Roomkaas
- Nutella
- Petit-Beurre koekjes
- Pure chocolade : als afwerking (gesmolten)
** Taartjes met roomkaas en speculaas **
- Roomkaas : type Philadelphia. Ook hier kan mascarpone gebruiken
- Zeste van citroen
- Poedersuiker
- Speculaaspasta : als afwerking (gesmolten)
Hoe maken we deze Petit Beurre taartjes?
Voor het taartje met mascarpone en Nutella, gaan we de mascarpone en Nutella losroeren. Ik begin met 2el Nutella toe toevoegen. Proef en wil je nog iets meer Nutella smaak, voeg dan nog wat extra toe. Nu kan je dit taartje al gaan opbouwen. Neem dan een Petit-Beurre koekje en smeer daarop wat van de mascarpone-Nutella crème. Gebruik niet te veel, anders gaat dit te zwaar worden. Bouw zo het taartje op met 5 koekjes. Werk dit taartje af met wat gesmolten chocolade en eventueel wat glitters. Bewaar de taartjes op een koele plaats.
Vervolgens maken we het taartje met roomkaas en speculaas. Hiervoor gaan we roomkaas mengen met poedersuiker en zeste van citroen. Nu kunnen we de taartjes gaan opbouwen. Neem een petit-beurre koekjes en smeer hierop een beetje van het roomkaas mengsel. Bouw dan zo de taartjes tot een stapeltje van 5 koekjes. Afwerken deed ik met gesmolten speculaaspasta. Optioneel kan je er nog wat verbrokkelde stukjes speculaas en granaatappelpitjes over strooien. Bewaar ze koel.
Petit Beurre taartjes
Ingrediënten
Taartjes met Nutella
- 150 gr Macarpone
- 2 a 3 el Chocoladepasta
- Petit-Beurre koekjes
- 75 gr Pure chocolade (of melk chocolade)
Taartjes met roomkaas & speculaas
- 175 gr Roomkaas
- 1 el poedersuiker
- 1/2 tl zeste van citroen
- 2 el speculaaspasta
Instructies
Taartjes met Nutella
- Begin met de mascarpone los te roeren met Nutella. Begin met de 2el Nutella. Proef en wil je nog meer Nutella smaak, dan voeg je nog een eetlepel toe. Nu kan je de taartjes al gaan opbouwen. Per taartje gebruikte ik 5 koekjes. Neem een koekje, smeer hierop een dun laagje van het Nutella-Mascarpone crème. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes en stapel deze mooi op elkaar.
- Voor de afwerking, smelt je de chocolade au bain-marie. "Drizzle" hiervan over elk taartje een beetje. Decoreer eventueel met wat glitters. Bewaar deze afgedekt op een koele plaats.
Taartje met roomkaas en speculaas
- Begin met de roomkaas los te mixen met poedersuiker en zeste van citroen. Nu kan je de taartjes al gaan opbouwen. Per taartje gebruikte ik 5 koekjes. Neem een koekje, smeer hierop een dun laagje van het roomkaas mengsel. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes en stapel deze mooi op elkaar.
- Voor de afwerking, smelt je de speculaaspasta au bain-marie. "Drizzle" hiervan over elk taartje een beetje. Decoreer eventueel met wat glitters, verkruimelde speculaas en granaatappelpitjesBewaar deze afgedekt op een koele plaats.
Veel lekkerder dan de klassieke koekjestaart
Gisteren met de kids gemaakt! Super leuk en vooral heel lekker
Heb deze gisteren gemaakt! Wat zijn ze lekker en zo makkelijk