Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg hapjes met pesto en mozzarella, ideaal voor tijdens de apero of borrel. Een simpel hapje ideaal voor de feestdagen, snel klaar en origineel.
1bolmozzarella(of kleine individuele mozzarella balletjes)
+/- 12 a 14zongedroogde tomaatjes(**)
gedroogde ham(optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Steek rondjes uit, uit het bladerdeeg. Deze rondjes mogen tussen de 6 a 8cm zijn. Leg de rondjes op de beklede bakplaat.Kluts het ei los en wrijf hiermee de bladerdeeg rondjes in. Bak de rondjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 12min. Haal ze dan uit de oven en laat volledig afkoelen. De rondjes zullen nu mooi gerezen zijn tijdens het bakken. TIP! Je kan deze rondjes al een paar uur van tevoren bakken. Laat afkoelen en bewaar ze onder wat aluminiumfolie
Meng de mascarpone met de pesto. Voeg 2 a 3el pesto toe naar eigen voorkeur.TIP! Dit kan je ook al enkele uren van tevoren mengen. Gebruik je een grote bol mozzarella, snij deze dan in kleinere stukjes (niet te klein). Dep wel ietwat droog.
Vlak voor het serveren. Snij je de bladerdeeg rondjes open. Smeer wat van het mascarpone-pesto mengsel op de onderkant. Leg hierop een stukje mozzarella en een zongedroogd tomaatje. Leg hierop de bovenkant van het bladerdeeg rondjes Serrveer directSmakelijk
Notities
(*) Je kan de groene pesto zelf maken (zie recept) of gebruik een potje kant-en-klare pesto. Je kan ook rode pesto gebruiken. (**) Ik kies voor halfgedroogde tomaten, deze zijn niet zo taai
Trefwoord apero, bladerdeeg, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, mozzarella, pesto, snel klaar, weinig werk