Pasta met Boursin

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin, ideaal voor op je weekmenu. Een éénpansgerecht met orzo pasta klaar in minder dan 30min; slechts enkele ingrediënten en is ook vegetarisch. Een pasta met spinazie en tomaten.
Naar recept gaan

Pasta met Boursin, dat is heerlijk simpel comfort food allemaal in één pan! Ja, november lijkt wel de maand van de eenpansgerecht want ik heb er al verschillende gedeeld deze maand. Dit receptje is echt de eenvoud zelve. Je doet gewoon de orzo pasta in een ruime ovenschaal samen met zongedroogde tomaten, kerstomaten en spinazie (ik gebruikte diepvries). Leg de Boursin kruidenkaas in het midden, giet er bouillon rondom, dek af en zet in de oven. De oven gaat het werk doen en jij hoeft enkel nog maar alles te mengen als de pasta gaar is. Meer is het niet! Kan het nog simpeler?

Je kan met dit receptje nog volop zelf gaan spelen. Ik koos de “Boursin Garlic & Herbs”, maar je bent vrij in welke kruidenkaas je hier gebruikt. Qua groentjes voegde ik halfgedroogde tomaten, kerstomaten en diepvries spinazie toe. Je zou ook erwtjes, broccoli of prei kunnen toevoegen.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin, ideaal voor op je weekmenu. Een éénpansgerecht met orzo pasta klaar in minder dan 30min; slechts enkele ingrediënten en is ook vegetarisch. Een pasta met spinazie en tomaten.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met Boursin?

  • Orzo pasta = riso of Griekse pasta
  • Zongedroogde tomaten : ik kies hiervoor halfgedroogde tomaten op olie. Deze gaan lekker veel smaak geven aan de pasta. Zo hoef je al zeker geen look of ui toe te voegen.
  • Kerstomaten
  • Spinazie : ik gebruikte hier blokjes diepvries spinazie (niet ontdooid – zonder room). Je kan ook verse spinazie gebruiken maar voeg dit dan pas toe als de pasta gaar is. Hak deze iets fijner en meng onder de warme pasta, laat even staan zodat deze kan slinken.
  • Oregano : gedroogd
  • Boursin : ik gebruikte de “Boursin Garlic & Herbs”, maar je kan nog een andere kruidenkaas kiezen.
  • Bouillon : kip of groente (= vegetarische versie)
  • Parmezaanse kaas = optioneel
  • Citroen : sap

Hoe maken we deze Pasta met Boursin?

Neem een ruime ovenschaal en verdeel over de bodem de orzo pasta gevolgd door de zongedroogde tomaten, gehalveerde kerstomaten, blokjes diepvries spinazie en oregano. Leg in het midden de Boursin kaas. Giet rondom warme bouillon. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet voor zo’n 25min in de oven.

Na zo’n 25min zou de pasta gaar moeten zijn en al de bouillon opgenomen. Proef even. Is de pasta nog niet gaar maar is al het vocht weg, giet er nog wat warm water bij en zet nog even in de oven.

Eenmaal gaar, haal uit de oven en roer nu goed doorheen de pasta. De Boursin is nu zacht geworden en zorgt voor een lekkere romige toets. Proef van de pasta en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout en optioneel wat fijngeraspte Parmezaanse kaas.

TIP! Ik vind de pasta zo lekker maar wat hier ook heel lekker bij is, is wat gerookte zalm. Deze doe je er pas bij als de pasta gaar is

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin, ideaal voor op je weekmenu. Een éénpansgerecht met orzo pasta klaar in minder dan 30min; slechts enkele ingrediënten en is ook vegetarisch. Een pasta met spinazie en tomaten.
Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin, ideaal voor op je weekmenu. Een éénpansgerecht met orzo pasta klaar in minder dan 30min; slechts enkele ingrediënten en is ook vegetarisch. Een pasta met spinazie en tomaten.

Pasta met Boursin

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin, ideaal voor op je weekmenu. Een éénpansgerecht met orzo pasta klaar in minder dan 30min; slechts enkele ingrediënten en is ook vegetarisch. Een pasta met spinazie en tomaten.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 220 gr orzo pasta (riso of griekse pasta)
  • 200 gr zongedroogde tomaten (*)
  • 250 gr kerstomaten
  • 150 gr spinazie (**)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 pakje Boursin (***)
  • 500 ml bouillon (kip of groente)
  • 30 gr Parmezaanse kaas Optioneel (fijngetrapt)
  • 1/2 citroen (sap)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een ruime ovenschaal.
    Strooi hierin de orzo pasta gevolgd door de zongedroogde tomaten, gehalveerde kerstomaten, spinazie en oregano.
    Leg in het midden de Boursin kaas.
    Giet rondom de warme bouillon.
    Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet zo voor minstens 25min in de oven.
  • Haal dan uit de oven en de pasta zou nu gaar moeten zijn en al de bouillon hebben opgenomen.
    Is ie nog niet gaar, zet nog even terug in de oven en voeg eventueel nog wat water toe indien al de bouillon is opgenomen.
    Roer goed doorheen de pasta, de Boursin is nu zacht geworden waardoor ie lekker romig is. Proef even en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
    Serveer direct
    Smakelijk
    TIP! Heel lekker hierbij is gerookte zalm.

Notities

(*) Kies voor halfgedroogde kerstomaten in olie. 
(**) ik heb hier blokjes diepvries spinazie (zonder room) gebruikt. Je kan ook verse spinazie gebruiken. Dan voeg je deze gehakt toe na het bakken en na het mengen. Meng deze dan onder de warme pasta en laat even staan zo zal ie slinken. 
(***) Ik gebruikte hier Boursin “garlic & herbs” (verpakking van 150gr). Dit kan ook met een andere kruidenkaas
Trefwoord boursin, eenpansgerecht, eenpanspasta, kerstomaten, klaar in 30min, orzo, pasta, spinazie, weekmenu, Zongedroogde tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.