Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin, ideaal voor op je weekmenu. Een éénpansgerecht met orzo pasta klaar in minder dan 30min; slechts enkele ingrediënten en is ook vegetarisch. Een pasta met spinazie en tomaten.
Neem een ruime ovenschaal. Strooi hierin de orzo pasta gevolgd door de zongedroogde tomaten, gehalveerde kerstomaten, spinazie en oregano. Leg in het midden de Boursin kaas. Giet rondom de warme bouillon. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet zo voor minstens 25min in de oven.
Haal dan uit de oven en de pasta zou nu gaar moeten zijn en al de bouillon hebben opgenomen. Is ie nog niet gaar, zet nog even terug in de oven en voeg eventueel nog wat water toe indien al de bouillon is opgenomen. Roer goed doorheen de pasta, de Boursin is nu zacht geworden waardoor ie lekker romig is. Proef even en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout. Serveer directSmakelijkTIP! Heel lekker hierbij is gerookte zalm.
Notities
(*) Kies voor halfgedroogde kerstomaten in olie. (**) ik heb hier blokjes diepvries spinazie (zonder room) gebruikt. Je kan ook verse spinazie gebruiken. Dan voeg je deze gehakt toe na het bakken en na het mengen. Meng deze dan onder de warme pasta en laat even staan zo zal ie slinken. (***) Ik gebruikte hier Boursin "garlic & herbs" (verpakking van 150gr). Dit kan ook met een andere kruidenkaas