Pasta met Boursin, dat is heerlijk simpel comfort food allemaal in één pan! Ja, november lijkt wel de maand van de eenpansgerecht want ik heb er al verschillende gedeeld deze maand. Dit receptje is echt de eenvoud zelve. Je doet gewoon de orzo pasta in een ruime ovenschaal samen met zongedroogde tomaten, kerstomaten en spinazie (ik gebruikte diepvries). Leg de Boursin kruidenkaas in het midden, giet er bouillon rondom, dek af en zet in de oven. De oven gaat het werk doen en jij hoeft enkel nog maar alles te mengen als de pasta gaar is. Meer is het niet! Kan het nog simpeler?
Je kan met dit receptje nog volop zelf gaan spelen. Ik koos de “Boursin Garlic & Herbs”, maar je bent vrij in welke kruidenkaas je hier gebruikt. Qua groentjes voegde ik halfgedroogde tomaten, kerstomaten en diepvries spinazie toe. Je zou ook erwtjes, broccoli of prei kunnen toevoegen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met Boursin?
- Orzo pasta = riso of Griekse pasta
- Zongedroogde tomaten : ik kies hiervoor halfgedroogde tomaten op olie. Deze gaan lekker veel smaak geven aan de pasta. Zo hoef je al zeker geen look of ui toe te voegen.
- Kerstomaten
- Spinazie : ik gebruikte hier blokjes diepvries spinazie (niet ontdooid – zonder room). Je kan ook verse spinazie gebruiken maar voeg dit dan pas toe als de pasta gaar is. Hak deze iets fijner en meng onder de warme pasta, laat even staan zodat deze kan slinken.
- Oregano : gedroogd
- Boursin : ik gebruikte de “Boursin Garlic & Herbs”, maar je kan nog een andere kruidenkaas kiezen.
- Bouillon : kip of groente (= vegetarische versie)
- Parmezaanse kaas = optioneel
- Citroen : sap
Hoe maken we deze Pasta met Boursin?
Neem een ruime ovenschaal en verdeel over de bodem de orzo pasta gevolgd door de zongedroogde tomaten, gehalveerde kerstomaten, blokjes diepvries spinazie en oregano. Leg in het midden de Boursin kaas. Giet rondom warme bouillon. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet voor zo’n 25min in de oven.
Na zo’n 25min zou de pasta gaar moeten zijn en al de bouillon opgenomen. Proef even. Is de pasta nog niet gaar maar is al het vocht weg, giet er nog wat warm water bij en zet nog even in de oven.
Eenmaal gaar, haal uit de oven en roer nu goed doorheen de pasta. De Boursin is nu zacht geworden en zorgt voor een lekkere romige toets. Proef van de pasta en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout en optioneel wat fijngeraspte Parmezaanse kaas.
TIP! Ik vind de pasta zo lekker maar wat hier ook heel lekker bij is, is wat gerookte zalm. Deze doe je er pas bij als de pasta gaar is


Pasta met Boursin
Ingrediënten
- 220 gr orzo pasta (riso of griekse pasta)
- 200 gr zongedroogde tomaten (*)
- 250 gr kerstomaten
- 150 gr spinazie (**)
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 pakje Boursin (***)
- 500 ml bouillon (kip of groente)
- 30 gr Parmezaanse kaas Optioneel (fijngetrapt)
- 1/2 citroen (sap)
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Neem een ruime ovenschaal. Strooi hierin de orzo pasta gevolgd door de zongedroogde tomaten, gehalveerde kerstomaten, spinazie en oregano. Leg in het midden de Boursin kaas. Giet rondom de warme bouillon. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet zo voor minstens 25min in de oven.
- Haal dan uit de oven en de pasta zou nu gaar moeten zijn en al de bouillon hebben opgenomen. Is ie nog niet gaar, zet nog even terug in de oven en voeg eventueel nog wat water toe indien al de bouillon is opgenomen. Roer goed doorheen de pasta, de Boursin is nu zacht geworden waardoor ie lekker romig is. Proef even en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout. Serveer directSmakelijkTIP! Heel lekker hierbij is gerookte zalm.