Gehaktballetjes in romige paprikasaus

Snel en makkelijk eenpansgerecht recept voor Gehaktballetjes in romige paprikasaus. Simpele gehaktballetjes in een sausje op basis van paprika's, tomaten en roomkaas. Ideaal om op je weekmenu te zetten omdat je deze makkelijk kan meal preppen en op voorhand kan maken en alles wordt in één pan gemaakt.
Naar recept gaan

Gehaktballetjes in romige paprikasaus is een ideale doordeweekse maaltijd. Een éénpansgerecht waar je heel weinig werk mee hebt en je kan dit receptje de dag voordien al maken. Dus alles in één pan, weinig afwas, snel klaar, meal preppen mogelijk en het zijn gehaktballetjes. Dat noem ik een win-win-win! Wat die paprikasaus zo lekker maakt naast de room is de roomkaas. Paprika en roomkaas dat is een heerlijke combinatie, niet alleen in deze saus maar ook in een soep bijvoorbeeld.

TIP! Je kan de gehaktballetjes ook vervangen door stukjes kip. Maar wie kan er nu nee zeggen tegen gehaktballen 😃

Nog meer receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker deze heerlijke recepten.

Snel en makkelijk eenpansgerecht recept voor Gehaktballetjes in romige paprikasaus. Simpele gehaktballetjes in een sausje op basis van paprika's, tomaten en roomkaas. Ideaal om op je weekmenu te zetten omdat je deze makkelijk kan meal preppen en op voorhand kan maken en alles wordt in één pan gemaakt.

Welke ingrediënten hebben we nodig voor deze Gehaktballetjes in romige paprikasaus?

  • Gehakt : ik gebruikte hier gemengd gehakt. Dit kan ook met kippengehakt, voeg dan wel iets meer paneermeel toe.
  • Gerookt paprikapoeder : dit kan ook met klassiek paprikapoeder maar de gerookte versie geeft meer smaak.
  • Oregano : gedroogd
  • Ei
  • Paneermeel
  • Sjalotten
  • Paprika
  • Look

Hoe maken we deze Gehaktballetjes in romige paprikasaus?

We gaan beginnen met het maken van de balletjes. Hiervoor meng je gehakt met gerookt paprikapoeder, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en zet ze zo’n 10min (mag langer) in de koelkast).

Ondertussen kan je de groentjes gaan snijden. Pel de sjalotten en hak in stukken. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we de saus nog gaan mixen. Snij de paprika’s in stukken. Pel het teentje look en snij in stukjes. Halveer de kerstomaten.

Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met een scheut olijfolie. Bak de balletjes hierin rondom eerst mooi goudbruin aan. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep ze uit de pan of stoofpot. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en stoof hierin nu de sjalotten en paprika aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look, gerookt paprikapoeder, oregano en de kerstomaten bij. Roer even en laat een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat zo’n 15min zachtjes sudderen. Doe dan alles in een blender ( gebruik een staafmixer) samen met roomkaas en wat room. Mix tot een gladde saus. Giet alles terug in dezelfde pan of stoofpot. Voeg de gehaktballetjes terug toe en laat nog zo’n 10min zachtjes sudderen tot deze mooi gaar zijn.

Serveer dan met pasta, rijst, couscous of puree.

Snel en makkelijk eenpansgerecht recept voor Gehaktballetjes in romige paprikasaus. Simpele gehaktballetjes in een sausje op basis van paprika's, tomaten en roomkaas. Ideaal om op je weekmenu te zetten omdat je deze makkelijk kan meal preppen en op voorhand kan maken en alles wordt in één pan gemaakt.
Snel en makkelijk eenpansgerecht recept voor Gehaktballetjes in romige paprikasaus. Simpele gehaktballetjes in een sausje op basis van paprika's, tomaten en roomkaas. Ideaal om op je weekmenu te zetten omdat je deze makkelijk kan meal preppen en op voorhand kan maken en alles wordt in één pan gemaakt.

Gehaktballetjes in romige paprikasaus

Snel en makkelijk eenpansgerecht recept voor Gehaktballetjes in romige paprikasaus. Simpele gehaktballetjes in een sausje op basis van paprika's, tomaten en roomkaas. Ideaal om op je weekmenu te zetten omdat je deze makkelijk kan meal preppen en op voorhand kan maken en alles wordt in één pan gemaakt.
5 van 2 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Paprikasaus

  • 3 sjalotten
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 250 gr kerstomaten
  • 200 ml bouillon (kip of groente)
  • 2 el roomkaas type philadelphia
  • 100 ml room

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Meng het gehakt met gerookt paprikapoeder, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van.
    Zet deze zo'n 10min (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.
    Ondertussen kan je de groentjes voor de saus al versnijden.
  • Voor de saus, pel de sjalotten en hak in stukjes. Dit hoeft niet al te fijn te zijn aangezien we de saus toch gaan mixen.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukken.
    Pel de look en hak in stukjes
    Halveer de kerstomaten.
  • Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep ze dan uit de pan of pot.
  • Doe in dezelfde pan of stoofpot (hoef je niet proper te maken) opnieuw een scheutje olijfolie. Stoof er de sjalot en paprika in aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan look, gerookt paprikapoeder, oregano en de gehalveerde kerstomaten bij. Roer even en laat nog zo'n minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij, breng aan de kook en laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
    Gebruik dan een handmixer of doe alles in een blender samen met de roomkaas en room. Mix tot een gladde saus. Giet de saus opnieuw in de pan of stoofpot (indien blender gebruikt). Leg de gehaktballetjes in de saus en laat nog zo'n 10min zachtjes sudderen tot de balletjes gaar zijn.
  • Serveer de gehaktballetjes met de saus met pasta, couscous of puree.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, paprika, paprikasaus, roomkaas, snel klaar, weekmenu

2 thoughts on “Gehaktballetjes in romige paprikasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.