One pot lasagne, dat is één en al liefde in één pan! Yes, deze versie is een 100% eenpansgerecht, weinig werk, snel klaar, makkelijk te meal preppen en gewoon zo zo lekker. Normaal vraagt een lasagne wel wat werk, ietsje te veel naar mijn “goesting” 😃. Eerst een bolognaise saus maken dan nog een bechamelsaus en dan nog alles samenstellen. Je bent dan makkelijk enkele uren bezig, deze versie staat in minder dan een uurtje op tafel. We bakken eerst groentjes aan in een pan of stoofpot. Daar voegen we gehakt aan toe gevolgd door passata, bouillon en typische Italiaanse kruiden. Vervolgens leggen we reepjes verse lasagne/pasta vellen in de saus tot ze helemaal onderstaan. Nog afwerken met wat ricotta en veel geraspte kaas. Hup de oven in en niet veel later, kan je aanschuiven aan tafel.
Nog meer inspiratie nodig voor éénpansgerechten? Klik dan zeker hier.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze One pot lasagne?
- Ui
- Wortel
- Look
- Gehakt : dit kan met gemengd gehakt of kippengehakt
- Passata of homemade tomatensaus
- Bouillon : kip of groenten
- Oregano & basilicum : gedroogd of als je een Italiaanse kruidenmix hebt dan kan je deze ook gebruiken.
- Room
- Verse lasagne / pasta vellen
- Geraspte kaas : ik koos voor geraspte mozzarella maar je kan eender welke geraspte kaas gebruiken
- Ricotta
Hoe maken we deze One pot lasagne?
We gaan beginnen met de groenten fijn te snijden namelijk ui, wortel en look. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot die ook in de oven mag. Stoof hierin de ui en wortel eerst aan voor zo’n 5min. Doe er dan het gehakt bij en bak rul. Voeg de fijngehakte look toe en laat nog een minuutje mee bakken. Blus met de passata en bouillon. Voeg nog wat oregano en basilicum toe. Roer goed, breng aan de kook en laat dan 10min zachtjes sudderen.
Ondertussen kan je lasagne/pasta vellen in repen snijden. Na 10min sudderen, voeg je nog room toe aan de saus. Roer nog even en haal dan van het vuur. Leg nu een laagje van de lasagne/pasta repen op de saus en duw dan in de saus. Leg nu opnieuw een laagje van de repen op de saus en duw opnieuw ietwat in de saus. Doe ze verder met de rest van de lasagne/pasta vellen. Verdeel hier nu hoopjes ricotta over en strooi er geraspte kaas over. Bak dit nu voor zo’n 20 a 25min in de oven.
One pot lasagne
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 wortelen
- 2 teentjes look
- 350 gr gehakt (gemengd gehakt of kippengehakt)
- 500 ml passata
- 150 ml bouillon (kip of groente) *
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl basilicum (gedroogd)
- 100 ml room
- 250 gr verse lasagnevellen (of verse pastellen)
- 170 gr geraspte kaas **
- 200 gr ricotta
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met het fijnsnijden van de groenten. Pel de ui en hak fijn.Schil de wortelen en hak in kleine blokjes Pel de look en hak fijn.
- Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot die in de oven mag met een royale scheut olijfolie.Stoof hierin de ui en wortelen eerst aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe er dan de look bij en laat een minuutje mee bakken. Giet er dan de passata bij samen met de bouillon, oregano en basilicum. Laat zo'n 10min zachtjes sudderen.
- Snij ondertussen de lasagne/pasta vellen in repen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe nu de room bij de saus. Roer goed. Haal van het vuurBedek de saus nu met een eerste laagje reepjes lasagne/pasta vellen. Duw deze ietwat in de saus. Leg er opnieuw een laagje van de vellen op en duw weer iets verder in de saus. Doe zo verder met alle vellen. Verdeel hiervoor nu hoopjes ricotta en strooi er de geraspte kaas over. Zet in de oven voor zo'n 20 a 25minSmakelijk
Gisteren gemaakt en gewoon super lekker!