Gehaktballetjes in romige paprikasaus is een ideale doordeweekse maaltijd. Een éénpansgerecht waar je heel weinig werk mee hebt en je kan dit receptje de dag voordien al maken. Dus alles in één pan, weinig afwas, snel klaar, meal preppen mogelijk en het zijn gehaktballetjes. Dat noem ik een win-win-win! Wat die paprikasaus zo lekker maakt naast de room is de roomkaas. Paprika en roomkaas dat is een heerlijke combinatie, niet alleen in deze saus maar ook in een soep bijvoorbeeld.
TIP! Je kan de gehaktballetjes ook vervangen door stukjes kip. Maar wie kan er nu nee zeggen tegen gehaktballen 😃
Nog meer receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker deze heerlijke recepten.

Welke ingrediënten hebben we nodig voor deze Gehaktballetjes in romige paprikasaus?
- Gehakt : ik gebruikte hier gemengd gehakt. Dit kan ook met kippengehakt, voeg dan wel iets meer paneermeel toe.
- Gerookt paprikapoeder : dit kan ook met klassiek paprikapoeder maar de gerookte versie geeft meer smaak.
- Oregano : gedroogd
- Ei
- Paneermeel
- Sjalotten
- Paprika
- Look
Hoe maken we deze Gehaktballetjes in romige paprikasaus?
We gaan beginnen met het maken van de balletjes. Hiervoor meng je gehakt met gerookt paprikapoeder, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en zet ze zo’n 10min (mag langer) in de koelkast).
Ondertussen kan je de groentjes gaan snijden. Pel de sjalotten en hak in stukken. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we de saus nog gaan mixen. Snij de paprika’s in stukken. Pel het teentje look en snij in stukjes. Halveer de kerstomaten.
Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met een scheut olijfolie. Bak de balletjes hierin rondom eerst mooi goudbruin aan. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep ze uit de pan of stoofpot. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en stoof hierin nu de sjalotten en paprika aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look, gerookt paprikapoeder, oregano en de kerstomaten bij. Roer even en laat een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat zo’n 15min zachtjes sudderen. Doe dan alles in een blender ( gebruik een staafmixer) samen met roomkaas en wat room. Mix tot een gladde saus. Giet alles terug in dezelfde pan of stoofpot. Voeg de gehaktballetjes terug toe en laat nog zo’n 10min zachtjes sudderen tot deze mooi gaar zijn.
Serveer dan met pasta, rijst, couscous of puree.


Gehaktballetjes in romige paprikasaus
Ingrediënten
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie
Paprikasaus
- 3 sjalotten
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes look
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 250 gr kerstomaten
- 200 ml bouillon (kip of groente)
- 2 el roomkaas
- 100 ml room
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng het gehakt met gerookt paprikapoeder, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van. Zet deze zo'n 10min (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan je de groentjes voor de saus al versnijden.
- Voor de saus, pel de sjalotten en hak in stukjes. Dit hoeft niet al te fijn te zijn aangezien we de saus toch gaan mixen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukken. Pel de look en hak in stukjesHalveer de kerstomaten.
- Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep ze dan uit de pan of pot.
- Doe in dezelfde pan of stoofpot (hoef je niet proper te maken) opnieuw een scheutje olijfolie. Stoof er de sjalot en paprika in aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan look, gerookt paprikapoeder, oregano en de gehalveerde kerstomaten bij. Roer even en laat nog zo'n minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij, breng aan de kook en laat zo'n 15min zachtjes sudderen. Gebruik dan een handmixer of doe alles in een blender samen met de roomkaas en room. Mix tot een gladde saus. Giet de saus opnieuw in de pan of stoofpot (indien blender gebruikt). Leg de gehaktballetjes in de saus en laat nog zo'n 10min zachtjes sudderen tot de balletjes gaar zijn.
- Serveer de gehaktballetjes met de saus met pasta, couscous of puree. Smakelijk
Groot succes, top receptje
Gisteren gemaakt en gewoon super lekker!