Snel en makkelijk eenpansgerecht recept voor Gehaktballetjes in romige paprikasaus. Simpele gehaktballetjes in een sausje op basis van paprika's, tomaten en roomkaas. Ideaal om op je weekmenu te zetten omdat je deze makkelijk kan meal preppen en op voorhand kan maken en alles wordt in één pan gemaakt.
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng het gehakt met gerookt paprikapoeder, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van. Zet deze zo'n 10min (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan je de groentjes voor de saus al versnijden.
Voor de saus, pel de sjalotten en hak in stukjes. Dit hoeft niet al te fijn te zijn aangezien we de saus toch gaan mixen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in stukken. Pel de look en hak in stukjesHalveer de kerstomaten.
Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep ze dan uit de pan of pot.
Doe in dezelfde pan of stoofpot (hoef je niet proper te maken) opnieuw een scheutje olijfolie. Stoof er de sjalot en paprika in aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan look, gerookt paprikapoeder, oregano en de gehalveerde kerstomaten bij. Roer even en laat nog zo'n minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij, breng aan de kook en laat zo'n 15min zachtjes sudderen. Gebruik dan een handmixer of doe alles in een blender samen met de roomkaas en room. Mix tot een gladde saus. Giet de saus opnieuw in de pan of stoofpot (indien blender gebruikt). Leg de gehaktballetjes in de saus en laat nog zo'n 10min zachtjes sudderen tot de balletjes gaar zijn.
Serveer de gehaktballetjes met de saus met pasta, couscous of puree. Smakelijk