Kipschnitzel met tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.
Naar recept gaan

Dit lekkere makkelijke recept voor kipschnitzel met tomatensaus hoort gewoon op je weekmenu. Zo lekker, zo lekker krokant, zo veel smaak en gewoon zo enorm makkelijk en snel om te maken. Een gewoon stukje kip op zich is al lekker maar eenmaal daar een krokant jasje rond komt, wordt het waanzinnig goed. Voor dat korstje gebruikte ik hier panko, vind ik iets lekkerder en krokanter dan gewoon paneermeel. Dit bekende Japans broodkruim breng ik verder op smaak met oregano, gerookt paprikapoeder en Parmezaanse kaas. HEER-LIJK gewoon!

Bij deze krokante schnitzel kan je gewoon patatjes en groentjes serveren. Ik maakte een snel tomatensausje met nog verse tomaten. De tomaten zijn nog altijd heerlijk van smaak dus daar moeten we van profiteren. Ik gebruikte hier kerstomaten, vind ik persoonlijk nog iets lekkerder.

Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Kipfilets : je kan ook kalkoenfilet of kalfsfilet gebruiken
  • bloem
  • Eieren
  • Panko : of paneermeel
  • Oregano & gerookt paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas : kan je ook weglaten
  • Sjalot en look : de sjalot kan je vervangen door uien
  • Kerstomaten of gewone tomaten
  • Oregano & basilicum (gedroogd) : je kan eventueel ook een Italiaanse kruidenmix gebruiken
  • Suiker : dit is om het bittere uit tomatensaus te halen
  • Room : Je kan ook mascarpone of crème fraiche gebruiken

Hoe maken we deze kipschnitzel met tomatensaus?

We beginnen met de kipfilets, hier heb je 2 opties. Ofwel snij je deze horizontaal doormidden (mijn voorkeur). Of leg een stuk plasticfolie op de kip en sla platter met een keukenhamer. Vervolgens zet je 3 kommetje klaar. In het eerste doe je bloem, in de tweede kluts je de eitjes los. In het derde kommetje doe je panko, oregano, gerookt paprikapoeder, Parmezaanse kaas, peper en zout. Haal de kip eerst door de bloem dan door het ei en als laatste door het panko mengsel. Zorg dat de kipfilets een mooi panko laagje hebben. Zet deze even afgedekt in de koelkast terwijl je de saus maakt.

Voor de saus, stoven we eerst fijngehakte sjalotten aan in wat olijfolie en/of boter. Vervolgens voeg je gehalveerde kerstomaten en fijngehakte look toe. Roer even en doe er dan ook de oregano, basilicum, snuifje suiker en wat peper en zout toe. Laat zo’n 20 a 25min zachtjes sudderen tot er een sausje ontstaat. De tomaatjes mogen nog wat textuur hebben.

Wanneer de saus bijna klaar is, kan je de kipschnitzels bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Werk ondertussen de saus nog af met wat room en laat nog even doorwarmen. Proef van de saus en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of suiker

Serveer de krokante schnitzels met de tomatensaus en eventueel wat rucola en/of mozzarella.

Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.
Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.

Kipschnitzel met tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Kipschnitzel

  • 4 kipfilets
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 50 gr panko (of paneermeel)
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 4 kleine sjalotten (of 2 uien)
  • 3 teentjes look
  • 500 gr kerstomaten
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl suiker
  • 100 ml room
  • Olijfolie (+ eventueel klontje boter)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Voor de kipschnitzel, hier heb je 2 opties.
    1. Je snijdt de kipfilets horizontaal doormidden zodat je 2 dunne lapjes krijgt.
    2. Of je legt een stuk plasticfolie op je kipfilet en klopt dit platter met een keukenhamer.
  • Neem dan 3 kommetjes.
    In het eerste kommetje doe je de bloem
    In het tweede kommetje klop je de eieren los
    In het derde kommetje doe je de panko, oregano, gerookt paprikapoeder, Parmezaanse kaas, peper en zout. Meng even.
    Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei mengsel en vervolgens door het panko mengsel. Zorg dat de kipfilets een mooi laagje panko hebben. Leg deze even afgedekt in de koelkast.
  • Ondertussen kan je de tomatensaus maken.
    Begin met de sjalotten en look te pellen. Hak beide fijn.
    Verhit dan een stoofpot of hoge pan met een royale scheut olijfolie en optioneel een klontje boter. Stoof hierin de sjalotten eerst mooi aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look en kerstomaten (in z'n gehele) bij. Roer even. Voeg ook de  kruiden, suiker en wat peper en zout toe. Laat dit zo'n 20 a 25min zachtjes sudderen tot de tomaten mooi zacht zijn en er een sausje ontstaat. Sommige kerstomaten zullen hun textuur nog een beetje behouden.
  • Wanneer de tomatensaus bijna klaar is, kan je de kipschnitzels gaan bakken.
    Verhit hiervoor een ruime pan (of 2 pannen) met een royale scheut olijfolie en/of klontje boter. Bak hierin de schnitzels mooi goudbruin langs beide kanten en gaar binnenin.
  • Voeg nog de room toe aan de saus en laat nog even doorwarmen. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en een snuifje suiker
    Serveer de schnitzel met de tomatensaus en eventueel wat rucola en/o mozzarella.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, kip, Schnitzel, snelle recepten, tomaten, tomatensaus, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.