Vanille wafels met chocolade

Makkelijk recept voor vanille wafels met chocolade die je perfect kan bewaren. Eenvoudig en snel te maken een heerlijk voor bij de koffie.

Haal dat wafelijzer nog maar eens boven voor deze heerlijke vanille wafels met chocolade. Zeg nu zelf, niets zo gezellig dan op een herfstige dag wafeltjes te bakken. En na het bakken er volop van genieten met een koffietje of thee in de zetel onder een dekentje. Oh ja, dat noem ik genieten! Deze wafeltjes worden extra lekker door de stukjes chocolade die ik aan het deeg heb toegevoegd. Wafels op zich zijn al lekker en ze worden alleen maar beter met de chocolade 😃. Handig om te weten, is dat je ze makkelijk kan bewaren. Leg ze in een luchtdichte doos en je kan er nog dagenlang van genieten. Alleja, hier zal het max. 1 a 2 dagen duren denk ik 😉.

TIP! Je zou de chocolade (als je dit zou willen 😉) ook kunnen vervangen door rozijntjes. Of in plaats van stukjes chocolade aan het deeg toe te voegen. Kan je ze ook na het bakken dippen in wat gesmolten chocolade.

Makkelijk recept voor vanille wafels met chocolade die je perfect kan bewaren. Eenvoudig en snel te maken een heerlijk voor bij de koffie.

Hoe maken we deze Vanille wafels met chocolade?

Begin met boter te smelten. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit lopend blijft. Ondertussen doe je een eitje, bruine suiker, suiker vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er vervolgens de gesmolten boter bij en mix tot een gladde massa. Doe er zelfrijzende bloem en vanille puddingpoeder (of maizena) bij. Mix tot een mooi glad deeg. Als laatste voeg je stukjes chocolade toe. Mix nog even goed. Dit beslag is vrij lopend, zet daarom zo’n 20min in de koelkast om op te stijven.

Verwarm dan je wafelijzer. Schep zo’n 1el (per wafeltje) in je ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin. Eenmaal gebakken zijn ze nog vrij wak. Schep ze met behulp van een vork of satéstokje uit het wafelijzer. Laat ze afkoelen dan zullen ze lekker krokant worden. Bewaar de wafeltjes luchtdicht.

Makkelijk recept voor vanille wafels met chocolade die je perfect kan bewaren. Eenvoudig en snel te maken een heerlijk voor bij de koffie.

Vanille wafels met chocolade

Haal dat wafelijzer maar boven voor deze snelle makkelijke Vanille wafels met chocolade. Je kan deze eenvoudig bewaren en zijn ideaal voor bij de koffie. Deze wafeltjes worden extra lekker door de stukjes chocolade.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Ingrediënten
  

 • 80 gr boter
 • 1 ei
 • 50 gr suiker
 • 2 el suiker
 • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
 • 1 tl vanille extract
 • 95 gr zelfrijzende bloem
 • 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)
 • 80 gr pure chocolade (of gebruik Chocolate chips)

Instructies
 

 • Begin met de boter te smelten. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen.
 • Doe het ei, bruine suiker, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los. Giet er de gesmolten boter bij en mix goed door tot een gladde massa.
  Doe er de bloem en vanille puddingpoeder bij. Mix tot een mooi glad beslag. Als laatste voeg je de Chocolate chips of hak wat pure chocolade fijn.
  Dit deeg is vrij lopend. Zet in de koelkast voor zo'n 20min zodat het deeg kan opstijven.
 • Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in.
  Schep zo'n 1el (per wafeltje) in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin.
  Eenmaal gebakken zijn ze vrij wak. Je kan ze er het beste uithalen met een vork of satéstokje. Laat afkoelen op een rooster, zo zullen ze verder opstijven.
  Bewaar de wafeltjes luchtdicht.
Trefwoord bakken, chocolade, gebak, snel klaar, voor bij de koffie, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.