Snelle Witte chocolademousse met bessen

Lekker recept voor Snelle Witte chocolademousse met bessen en speculaas. Een receptje op basis van mascarpone en room, zonder eieren. Makkelijk en bomvol smaak!
Naar recept gaan

Snelle witte chocolademousse met bessen, dat is een liefde en geluk in een glaasje! Deze eenvoudige snelle chocomousse is op basis van mascarpone, room en gesmolten witte chocolade. Er worden geen eitjes gebruikt in dit recept. Aan de mousse voeg ik nog wat homemade coulis van bessen toe. Met de resterende coulis werk ik de glaasjes af. Wat heel goed matcht met witte chocolade is speculaas, dus onderaan de glaasjes heb ik deze verkruimeld. Het resultaat is een heerlijk gevuld glaasje met een zoete mousse van witte chocolade, een frisse ietwat zurige coulis en krokante stukjes speculaas. Zalige combinatie die je zeker eens moet proberen.

TIP! Ik maakt mijn coulis zelf, ik gebruikte hier gewoon diepvries bessen voor. Of je kan reeds kant-en-klare coulis voor gebruiken.

Lekker recept voor Snelle Witte chocolademousse met bessen en speculaas. Een receptje op basis van mascarpone en room, zonder eieren. Makkelijk en bomvol smaak!

Hoe maken we deze Snelle witte chocolademousse met bessen?

Begin met de diepvries bessen in een kookpotje te doen. Zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen tot je een mooie lopende compote hebt. Haal door een zeef om de pitjes eruit te halen. Laat dit volledig afkoelen
TIP! Je kan de coulis (wanneer ie nog wat warm is) wat poedersuiker of honing aan toevoegen. Ik deed dit niet om het zurige te behouden wat lekker is in combinatie met de zoete mousse.

Vervolgens kan je de witte chocolade smelten au bain-marie. Eenmaal gesmolten, laat terug ietwat afkoelen maar zorg dat dit mooi lopend blijft. Mix de mascarpone los in een mengkom en giet er dan de room bij samen met wat zeste van citroen. Mix tot een stevige mousse. Als laatste giet je er de witte chocolade bij enkele eetlepels van de coulis. Meng dit nog kort met een spatel. Als dit nu te lopend is geworden, zet dit even in de koelkast om al wat op te stijven.

Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel wat verkruimelde speculaasjes over de glaasjes gevolgd door de mousse. Werk af met de coulis. Bewaar in de koelkast tot voor het serveren.

Lekker recept voor Snelle Witte chocolademousse met bessen en speculaas. Een receptje op basis van mascarpone en room, zonder eieren. Makkelijk en bomvol smaak!
Lekker recept voor Snelle Witte chocolademousse met bessen en speculaas. Een receptje op basis van mascarpone en room, zonder eieren. Makkelijk en bomvol smaak!

Snelle witte chocolademousse met bessen

Deze snelle makkelijke witte chocolademousse met bessen en speculaas is een lekker alternatief op de klassieke versie. We gebruiken hier een combinatie van mascarpone en room. Er worden geen eieren toegevoegd. Een lekker toetje in een glaasje
5 van 2 stemmen
Gang dessert
Porties 4

Equipment

 • 4 a 5 glaasjes

Ingrediënten
  

 • 400 gr mix van bessen (diepvries)
 • 200 gr witte chocolade
 • 250 gr mascarpone
 • 175 ml room
 • 1 tl zeste van citroen
 • speculaaskoekjes

Instructies
 

 • Begin met de bessen in een kookpotje te doen en zet op een zacht vuurtje.
  Laat dit zachtjes sudderen tot dit een mooie lopende compote vormt.
  Haal dan door een zeef om er de pitjes uit te halen.
  Je kan nu wat poedersuiker of honing toevoegen aan deze coulis. Ik heb dit niet gedaan, zodat dit lekker fris en wat zurig is in combinatie met de zoete mousse.
 • Smelt dan de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit lopend blijft.
 • Doe de mascarpone in een mengkom. Mix dit alvast even los.
  Doe er dan de room en zeste van citroen bij. Mix dit tot een stevige mousse. Giet er de witte chocolade bij samen met zo'n 4 a 5el van de coulis. Meng dit met een spatel. Meng niet te lang want dit moet lekker luchtig blijven.
  Is dit iets te lopend geworden. Zet dit dan even in de koelkast alvorens de glaasjes samen te stellen
 • Verkruimel enkele speculaas koekjes, dit hoeft niet al te fijn te zijn.
  Verdeel de kruimels over 4 a 5 glaasjes gevolgd door de mousse. Schep nu bovenop de mousse wat van de coulis.
  Bewaar in de koelkast
  Smakelijk
Trefwoord bessen, speculaas, witte chocolade, witte chocolademousse

2 thoughts on “Snelle Witte chocolademousse met bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.