Wat een fantastische soepje is deze Pompoensoep met wortel en ricotta! Super makkelijk om te maken, voedzaam, bomvol smaak en lekker romig door de ricotta. Dit soepje hoort gewoon bij de herfst. Wat maakt deze pompoensoep zo speciaal? Normaal, doen we gewoon alle groenten in een stoofpot en laten we deze garen in bouillon. Bij dit receptje, gaan we de pompoen en wortel eerst bakken in de oven waardoor er nog meer smaak zal zijn. Uiteindelijk gaat alles in een stoofpot met een uitje en wat look. Dit laten we nog even koken en vervolgens pureren we de soep samen met wat ricotta. Het resultaat is een heerlijk romig soepje, die misschien iets dikker is van textuur maar daar hou ik wel van.
TIP! Je zou de ricotta ook kunnen vervangen door wat kokosmelk.
Hoe maken we deze Pompoensoep met wortel en ricotta?
We beginnen met de pompoen te schillen en de pitten te verwijderen. Vervolgens snij je deze in blokjes. Ook de wortelen schillen we en snijden we in plakjes. Doe beide op een beklede bakplaat en giet er wat olijfolie over samen met peper en zout. Dit bak je nu voor zo’n 30min in de oven. Hussel af en toe even doorheen de groenten.
TIP! Heb je een combi stoomoven waarbij je zowel hetelucht als vocht/stoom kan toevoegen. Dan gebruik je deze best voor het roosteren van de groenten.
Terwijl de groenten in de oven staan, kan je een ui en look fijnhakken. Wanneer de groenten bijna gebakken is, begin je met het aanstoven van de ui. Stoof deze voor zo’n 3 a 4min en laat niet bruin worden. Vervolgens doe je er de fijngehakte look bij en laat deze een minuutje mee bakken. Dan doe je er de geroosterde groenten bij samen met een bouillonblokje en water. Breng aan de kook en laat dit nog zo’n 10 a 15min zachtjes sudderen. Pureer de soep samen met een beetje ricotta tot je een mooie romige soep hebt.
Serveer de soep met nog wat extra ricotta en eventueel wat granaatappelpitten.
Pompoensoep met wortel en ricotta
Ingrediënten
- 600 gr pompoen
- 300 gr wortelen
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 teentje look
- 1 bouillon blokjes (kip of groente)
- 650 ml water
- 2 el ricotta (+ extra om te serveren)
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.TIP! Heb je een combi stoomoven met een functie waarbij je zowel hetelucht als stoom/vocht kan toevoegen. Gebruik deze dan (met minste vocht)
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Probeer de blokjes even groot te snijden. Leg deze op een beklede bakplaatSchil de wortelen, snij in plakjes en voeg toe aan de bakplaat.Overgiet met een royale scheut olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Meng goed en zet in de oven voor zo'n 30min. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groenten. Als na 30min de groenten toch nog niet gaar zijn, dat is geen probleem. Ze kunnen zo dadelijk in de bouillon nog wat garen.
- Terwijl de groenten in de oven staan, kan je de ui en look pellen. Hak beide fijn.
- Wanneer de groenten bijna gaar gebakken zijn in de oven, verhit je een scheut olijfolie in een stoofpot. Doe er de ui in en stoof deze aan voor zo'n 3 a 4min. Laat niet bruin worden.Voeg dan de fijngehakte look toe en laat een minuutje bakken. Doe er vervolgens de geroosterde pompoen en wortelen bij. Meng goed. Voeg het blokje bouillon toe samen met het water. Breng aan de kook.Laat dit nog zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen.
- Pureer dan de soep samen met 2el ricotta. Vind je de soep iets te dik, voeg wat water toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met nog wat extra ricottaSmakelijk
Super lekker! Zowel groot als klein hebben gesmuld
Gisteren gemaakt en is super lekker en heel makkelijk!
Super lekker receptje!
Gaan we nog maken
Gisteren gemaakt! Super lekker en zo makkelijk, lekker herfstig