Zijn jullie ook zo’n liefhebbers van ontbijt? Ik kan daar echt van genieten. Het hoeft niet altijd super uitgebreid te zijn met sinaasappelsap, een pannenkoekje, eitje, croissantje. Gewoon een sneetje van deze zalig makkelijke ontbijtcake met peer en chocolade is voor mij ook al voldoende om er een “breakfast party” van te maken 😃. Dit is echt zo’n receptje om te bewaren en je kan er zelf nog volop mee gaan spelen. Ik gebruikte nu peer en stukjes chocolade. Je kan bijvoorbeeld ook appel gebruiken, stukjes speculaas, noten of gedroogd fruit. Mix & Match naar hartelust. De cake zelf is op basis van amandelmeel waardoor ie glutenvrij is.
Deze ontbijtcake kan je trouwens makkelijk op voorhand al maken en gewoon luchtdicht bewaren. Zo heb je steeds iets voedzaams bij de hand. Ideaal ook als ontbijtje of tussendoortje on-the-go.
Hoe maken we deze Ontbijtcake met peer en chocolade ?
Begin met de schillen van de peer, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Vervolgens meng je de droge ingrediënten namelijk amandelmeel, vanille puddingpoeder, kaneel en bakpoeder. Zet even opzij. Dan gaan we gesmolten kokosolie/boter mengen met kwark/plattekaas/stevige yoghurt, eitjes, maple syrup, zeste van citroen en vanille extract. Meng dit tot een gladde massa. Doe er vervolgens de droge ingrediënten bij, meng goed tot een mooi glad deeg. Als laatste voeg je de stukjes peer en fijngehakte chocolade of Chocolate chips toe.
Giet het deeg in een cakevorm en bak de ontbijtcake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gaar, laat even afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen. Bewaar de cake luchtdicht.
Ontbijtcake met peer en chocolade
Equipment
- 1 Cakevorm
Ingrediënten
- 2 peren
- 200 gr amandelmeel (of poeder)
- 80 gr vanille puddingpoeder (of maizena)
- 6 gr bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 3 el boter of kokosolie (gesmolten)
- 200 gr kwark/plattekaas of stevige yoghurt
- 2 eieren
- 65 ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
- 1/2 tl zeste van citroen
- 1/2 tl vanille extract
- 60 gr chocolate chips (puur) (of fijngehakte pure chocolade)
Instructies
- Begin met de peren te schillen, het klokhuis te verwijderen in in kleine blokjes te snijden. Zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng het amandelmeel, vanille puddingpoeder, bakpoeder en kaneel. Zet deze droge ingrediënten even opzij.
- Doe de gesmolten kokosolie/boter, kwark, eitjes, maple syrup, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit los tot een gladde massa. Doe er de droge ingrediënten bij en meng goed tot een mooi glad beslag. Perfect glad zal dit niet zijn omwille van het amandelmeel. Als laatste doe je er de stukjes peer bij en de stukjes chocolade. Meng nog even goed. Giet het deeg in de cakevorm en zet in de oven.
- Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 50 a 55min in de oven. Check met een satéprikker of ie gaar is binnenin.Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.Bewaar de cake luchtdicht. Smakelijk