Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.

Kipschnitzel met tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Kipschnitzel met tomatensaus. Een heerlijke krokante schnitzel met kip en wat Parmezaanse kaas bomvol smaak met daarbij een simpele saus gemaakt met verse tomaten. Een snel receptje om op je weekmenu te maken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Kipschnitzel

  • 4 kipfilets
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 50 gr panko (of paneermeel)
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 4 kleine sjalotten (of 2 uien)
  • 3 teentjes look
  • 500 gr kerstomaten
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl suiker
  • 100 ml room
  • Olijfolie (+ eventueel klontje boter)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Voor de kipschnitzel, hier heb je 2 opties.
    1. Je snijdt de kipfilets horizontaal doormidden zodat je 2 dunne lapjes krijgt.
    2. Of je legt een stuk plasticfolie op je kipfilet en klopt dit platter met een keukenhamer.
  • Neem dan 3 kommetjes.
    In het eerste kommetje doe je de bloem
    In het tweede kommetje klop je de eieren los
    In het derde kommetje doe je de panko, oregano, gerookt paprikapoeder, Parmezaanse kaas, peper en zout. Meng even.
    Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei mengsel en vervolgens door het panko mengsel. Zorg dat de kipfilets een mooi laagje panko hebben. Leg deze even afgedekt in de koelkast.
  • Ondertussen kan je de tomatensaus maken.
    Begin met de sjalotten en look te pellen. Hak beide fijn.
    Verhit dan een stoofpot of hoge pan met een royale scheut olijfolie en optioneel een klontje boter. Stoof hierin de sjalotten eerst mooi aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look en kerstomaten (in z'n gehele) bij. Roer even. Voeg ook de  kruiden, suiker en wat peper en zout toe. Laat dit zo'n 20 a 25min zachtjes sudderen tot de tomaten mooi zacht zijn en er een sausje ontstaat. Sommige kerstomaten zullen hun textuur nog een beetje behouden.
  • Wanneer de tomatensaus bijna klaar is, kan je de kipschnitzels gaan bakken.
    Verhit hiervoor een ruime pan (of 2 pannen) met een royale scheut olijfolie en/of klontje boter. Bak hierin de schnitzels mooi goudbruin langs beide kanten en gaar binnenin.
  • Voeg nog de room toe aan de saus en laat nog even doorwarmen. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en een snuifje suiker
    Serveer de schnitzel met de tomatensaus en eventueel wat rucola en/o mozzarella.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, kip, Schnitzel, snelle recepten, tomaten, tomatensaus, weekmenu