Havermout repen met aardbeien

Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.
Naar recept gaan

Op zoek naar een lekker tussendoortje om mee te nemen naar school of werk? Dan moet je gewoon deze heerlijk makkelijke Havermout repen met aardbeien proberen. Super simpel en snel te maken en gewoon zo lekker van smaak. Het is eens wat anders dan de klassieke koeken van de supermarkt. Deze repen kan je heel makkelijk tijdens het weekend al maken, in stukken verdelen en gewoon luchtdicht bewaren. Ik maakte deze nu met aardbeien omdat deze nu nog steeds in het seizoen zijn (volop van profiteren). Met het fruit kan je trouwens heel makkelijk gaan variëren

Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.

Hoe maken we deze Havermout repen met aardbeien?

Begin met aardbeienconfituur los te roeren. Voeg er vervolgens stukjes verse aardbeien, maizena (of puddingpoeder), zeste en sap van citroen. Meng goed en zet even opzij.

Mix vervolgens boter even los in een mengkom. Doe er dan bloem, havermout, bruine suiker en vanille extra bij. Meng of mix tot een ietwat kruimelige plakkerige massa.

Doe de helft van het deeg in een beklede bakvorm (rond of rechthoekig). Duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. Verdeel hierover het aardbeien mengsel gevolgd door het de rest van het deeg. Het bovenste laagje deeg strooi je er gewoon over zoals een crumble. Bak dit mooi goudbruin in de oven voor zo’n 30 a 40min. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij in dan in stukken en bewaar luchtdicht.

Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.
Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.
Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.

Havermout repen met aardbeien

Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Rechthoekige bakvorm (of ronde springvorm)

Ingrediënten
  

  • 450 gr aardbeienconfituur
  • 290 gr aardbeien
  • 2 el maizena (of vanille puddingpoeder)
  • 1 citroen (zeste & sap)
  • 225 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 190 gr Zelfrijzende bloem
  • 90 gr havermout
  • 200 gr bruine suiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Hiervoor kan je best eerst de bakvorm even invetten.
  • Roer de aardbeienconfituur even los in een mengkom.
    Voeg hier de aardbeien (in vieren gesneden), maizena (of puddingpoeder), zeste van 1 citroen en sap van 1 citroen. Meng goed. Zet even opzij.
  • Doe de boter in een mengkom en mix dit even los. Voeg hier de bloem, havermout, bruine suiker en vanille extract aan toe. Meng tot een ietwat kruimelige plakkerige massa.
    Doe de helft van het deeg in de bakvorm. Duw goed aan zodat de hele bodem mooi egaal bedekt is. Schep hierop het aardbeien mengsel. De rest van het deeg verkruimel je met je handen en strooi over het aardbeien mengsel.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 30 a 40 min tot mooi goudbruin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Snij dan in stukken en bewaar luchtdicht.
Trefwoord aardbeien, havermout, ontbijt, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.