Op zoek naar een lekker tussendoortje om mee te nemen naar school of werk? Dan moet je gewoon deze heerlijk makkelijke Havermout repen met aardbeien proberen. Super simpel en snel te maken en gewoon zo lekker van smaak. Het is eens wat anders dan de klassieke koeken van de supermarkt. Deze repen kan je heel makkelijk tijdens het weekend al maken, in stukken verdelen en gewoon luchtdicht bewaren. Ik maakte deze nu met aardbeien omdat deze nu nog steeds in het seizoen zijn (volop van profiteren). Met het fruit kan je trouwens heel makkelijk gaan variëren

Hoe maken we deze Havermout repen met aardbeien?
Begin met aardbeienconfituur los te roeren. Voeg er vervolgens stukjes verse aardbeien, maizena (of puddingpoeder), zeste en sap van citroen. Meng goed en zet even opzij.
Mix vervolgens boter even los in een mengkom. Doe er dan bloem, havermout, bruine suiker en vanille extra bij. Meng of mix tot een ietwat kruimelige plakkerige massa.
Doe de helft van het deeg in een beklede bakvorm (rond of rechthoekig). Duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. Verdeel hierover het aardbeien mengsel gevolgd door het de rest van het deeg. Het bovenste laagje deeg strooi je er gewoon over zoals een crumble. Bak dit mooi goudbruin in de oven voor zo’n 30 a 40min. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij in dan in stukken en bewaar luchtdicht.



Havermout repen met aardbeien
Equipment
- Rechthoekige bakvorm (of ronde springvorm)
Ingrediënten
- 450 gr aardbeienconfituur
- 290 gr aardbeien
- 2 el maizena (of vanille puddingpoeder)
- 1 citroen (zeste & sap)
- 225 gr boter (op kamertemperatuur)
- 190 gr Zelfrijzende bloem
- 90 gr havermout
- 200 gr bruine suiker
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Hiervoor kan je best eerst de bakvorm even invetten.
- Roer de aardbeienconfituur even los in een mengkom. Voeg hier de aardbeien (in vieren gesneden), maizena (of puddingpoeder), zeste van 1 citroen en sap van 1 citroen. Meng goed. Zet even opzij.
- Doe de boter in een mengkom en mix dit even los. Voeg hier de bloem, havermout, bruine suiker en vanille extract aan toe. Meng tot een ietwat kruimelige plakkerige massa. Doe de helft van het deeg in de bakvorm. Duw goed aan zodat de hele bodem mooi egaal bedekt is. Schep hierop het aardbeien mengsel. De rest van het deeg verkruimel je met je handen en strooi over het aardbeien mengsel. Zet in de oven en bak voor zo'n 30 a 40 min tot mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij dan in stukken en bewaar luchtdicht.