Hey, het is vrijdag, dringend tijd voor wat heerlijk weekend food! Vrijdag dat is ook visdag dus laten we die twee combineren en deze heerlijk makkelijke taco’s met zalm maken. Heerlijk krokante zalm met een panko korstje, een simpel en snel chilisausje waarvan je de pittigheid zelf kan bepalen. Beide op een krokante tortilla met nog wat ijsbergsla en meer moet dat niet zijn! Ideaal om rustig je weekend mee te starten of serveer deze als hapje bij een gezellige apéro.
Hoe maken we deze Taco’s met zalm ?
Begin met het maken van de gepaneerde zalm. Snij de zalmfilet in stukken, zorg dat je zo’n 8 stukken hebt. Neem nu 3 kommetjes. Doe in het eerste wat bloem en in het tweede kluts je eitjes los. In het laatste kommetje meng je panko (of paneermeel) met wat gerookt paprikapoeder, oregano, peper en zout. Haal de stukjes zalm nu één voor één door de bloem eerst, gevolgd door de eitjes als laatste door het panko mengsel. Zorg dat het hele stukje zalm een mooi panko korstje heeft. Leg op een bord, dek af en zet even in de koelkast
TIP! Je kan de zalm makkelijk al enkele uren van tevoren paneren en in de koelkast bewaren.
Ondertussen kan je de rest al voorbereiden. Hak wat ijsbergsla fijn. Voor het sausje meng je yoghurt met mayonaise en chilisaus. Voor de hoeveelheid chilisaus moet je zelf even kijken hoe pikant je dit wilt. Je zou hier ook zoete chilisaus kunnen gebruiken, hier mag je redelijk wat van gebruiken aangezien dit niet zo pikant is. Geen chilisaus in huis of geen fan van, voeg dan wat ketchup toe (=soort van cocktailsaus).
Bak ook alvast de tortilla’s. Ik gebruik hier kleine mais tortilla’s. Probeer er kleine te vinden, dat is makkelijker en leuker om te serveren. Bak deze in een pan met wat olie. Je zal deze in porties moeten bakken. Laat dan even uitlekken op wat keukenpapier dan zullen ze krokanter worden
Als laatste bak je nog even de zalm in een ruime pan met een royale scheut olijfolie of klontje boter. Bak de zalm mooi goudbruin langs alle kanten voor zo’n 2 a 3min per pant.
Smeer de tortilla’s in met wat van het sausje. Beleg met wat ijsbergsla, een stukje gepaneerde zalm en nog wat saus.
Taco’s met zalm
Ingrediënten
- 8 tortilla's (*)
- 1/2 ijsbergsla
- 150 gr natuuryoghurt
- 2 el mayonaise
- 1,5 kl chilisaus (**)
- Zonnebloemolie
Zalm
- 400 gr zalmfilet
- 40 gr bloem
- 2 eieren
- 60 gr panko (of paneermeel)
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano (gedroogd)
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Instructies
- Begin met het maken van de gepaneerde zalm. Snij de zalm in kleinere stukken, zorg dat je er zo'n 8 hebt (2 per persoon) Neem 3 kommetjes. In het eerste doe je de bloem. In het tweede kluts je de eitjes los. In het derde meng je de panko met gerookt paprikapoeder, oregano, peper en zout. Haal de stukjes zalm eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het panko mengsel. Leg op een bord, dek af en zet even in de koelkastTIP! Je kan dit al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
- Terwijl de zalm in de koelkast staat, kan je de rest al voorbereiden.Hak de ijsbergsla fijn. Bewaar afgedekt in de koelkastMeng de yoghurt met de mayonaise en chilisaus. Bewaar ook in de koelkastVerhit wat olie in een pan en bak hierin kort de tortilla's aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Je zal dit in porties moeten doen of gebruik een tweede pan om het sneller te laten gaan. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier, nu zullen ze krokant worden.
- Nu hoeven we enkel de zalm nog te bakken. Verhit een royale scheut olijfolie of klontje boter (of combinatie van beide) in een ruime pan. Bak hierin de gepaneerde zalm mooi goudbruin langs alle kanten. Bak zo'n 2 a 3min per kant zodat de zalm niet uitdroogt.
- Wrijd de tortilla's een beetje in met het sausje, verdeel er wat ijsbergsla over en werk af met een stukje zalm. Serveer met het saus en eventueel nog wat fijngehakte rode uiSmakelijk