Een ijsje dat gaat er altijd in! Voor dit makkelijke Cheesecake ijs met frambozen en speculaas heb je dus geen ijsmachine nodig. Iedereen kan dus dit super simpele dessertje maken. Wees gerust je zal niet met één klomp ijs op je bord zitten. Het is een receptje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt en klaar is in 1-2-3. Je kan dit Cheesecake ijs makkelijk enkele dagen op voorhand al maken en gewoon bewaren in de diepvries. Super handig en ideaal voor iedere gelegenheid.
TIP! Ik gebruikte hier frambozen, je zou hier ook perfect andere bessen kunnen gebruiken.
Hoe maken we deze Cheesecake ijs met frambozen en speculaas?
Begin met het maken van de frambozensaus. Doe de verse of diepvries frambozen in een kookpotje samen met wat suiker en water. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen tot de frambozen een compote vormen. Meng dan maizena met een beetje water, meng goed tot een glad papje en voeg toe aan de frambozensaus. Laat nog even koken zodat de saus indikt. Haal van het vuur, haal de saus door een zeef om de pitjes te verwijderen en laat afkoelen.
Smelt vervolgens boter en maal speculaas koekjes fijn. Meng beide en zet even opzij.
Doe roomkaas, gecondenseerde melk, room en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot een stevige gladde crème.
Bekleed de binnenkant van een cakevorm met bakpapier of plasticfolie. Schep dan enkele eetlepels van de afgekoelde frambozensaus op de bodem van de bakvorm. Verdeel hierover de helft van de mousse gevolgd door nog wat frambozensaus, grof verkruimelde speculaas koekjes en de rest van de mousse. Schep hierop nog wat frambozensaus. Verdeel er het speculaas-boter mengsel over, spreid mooi uit zodat de hele bovenkant bedekt is. Zet voor minstens 6h of langer in de koelkast
TIP! Je zal nog frambozensaus over hebben, deze serveer je er apart bij.
Haal zo’n 8 a 10min voor het serveren uit de diepvries. Laat even staan en snij dan in plakjes.
Cheesecake ijs met frambozen en speculaas
Ingrediënten
- 250 gr frambozen (vers of diepvries)
- 1,5 el suiker
- 1 kl maizena (of vanille puddingpoeder)
- 80 gr boter
- 150 gr speculaas + 2 koekjes
- 300 gr roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk (+/- 397gr)
- 300 ml room
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Begin met het maken van de frambozensaus.Doe de frambozen samen met de suiker en 1el water in een kookpotje. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen. Roer af en toe tot je een dikke compote krijgt. Roer af en toe. Als de frambozen een mooie compote vormen. Meng dan de maizena met 2el water tot een glad papje. Voeg toe aan de frambozensap en laat nog even doorkoken zodat deze een klein beetje indikt. Haal dan van het vuur en haal door een zeef om de pitjes eruit te halen.Laat ietwat afkoelen.
- Bekleed ondertussen de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie of bakpapier.
- kan je de boter smelten en maal de 150gr speculaas koekjes fijn.Meng de gesmolten boter en de gemalen speculaas. Zet even opzij.
- Doe de roomkaas, gecondenseerde melk, room en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot een mooie gladde stevige mousse.
- Doe enkele eetlepels van de frambozensaus op de bodem van de cakevorm. Schep hierop de helft van de mousse. Verdeel hierover opnieuw wat frambozensaus. Breek zo'n 2 speculaas koekejs in kleinere stukjes en strooi dat over de mousse. Giet de rest van de mousse in de cakevorm en nog wat frambozensaus. Schep hierop het mengsel van het speculaas-boter mengsel. Spreid mooi uit zodat de hele bovenkant bedekt is. Zet voor zo'n 6h of langer in de diepvriesTIP!! Je zal nog wat frambozensaus over hebben, deze serveer je er gewoon apart bij.
- Haal zo'n 8min voor het serveren uit de diepvries. Laat even staan en snij dan in plakjes. Serveer er eventueel nog wat extra verse frambozen bij.Smakelijk