Ga terug
Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.

Havermout repen met aardbeien

Deze makkelijke Havermout repen met aardbeien zijn het ideale tussendoortje of ontbijt. Ze zijn super snel en simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal om mee te nemen naar school of werk.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Rechthoekige bakvorm (of ronde springvorm)

Ingrediënten
  

  • 450 gr aardbeienconfituur
  • 290 gr aardbeien
  • 2 el maizena (of vanille puddingpoeder)
  • 1 citroen (zeste & sap)
  • 225 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 190 gr Zelfrijzende bloem
  • 90 gr havermout
  • 200 gr bruine suiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Hiervoor kan je best eerst de bakvorm even invetten.
  • Roer de aardbeienconfituur even los in een mengkom.
    Voeg hier de aardbeien (in vieren gesneden), maizena (of puddingpoeder), zeste van 1 citroen en sap van 1 citroen. Meng goed. Zet even opzij.
  • Doe de boter in een mengkom en mix dit even los. Voeg hier de bloem, havermout, bruine suiker en vanille extract aan toe. Meng tot een ietwat kruimelige plakkerige massa.
    Doe de helft van het deeg in de bakvorm. Duw goed aan zodat de hele bodem mooi egaal bedekt is. Schep hierop het aardbeien mengsel. De rest van het deeg verkruimel je met je handen en strooi over het aardbeien mengsel.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 30 a 40 min tot mooi goudbruin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Snij dan in stukken en bewaar luchtdicht.
Trefwoord aardbeien, havermout, ontbijt, tussendoortje