Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek

Deze makkelijke Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek is een leuk feestelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. We beleggen bladerdeeg met plakjes courgette, geitenkaas en spek en vormen er een krans mee. Simpel, snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker.

Wil je uitpakken bij de volgende apéro of borrel? Heel simpel dan moet je gewoon deze bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek maken. Met bladerdeeg scoor je nu eenmaal altijd, vorm er een krans mee en dan maak je het extra feestelijk. Opvullen doen we met plakjes courgette, geitenkaas en spek. Heel makkelijk, weinig ingrediënten, snel klaar en gewoon top van smaak. Wat heb je nu nog meer nodig?

Deze makkelijke Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek is een leuk feestelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. We beleggen bladerdeeg met plakjes courgette, geitenkaas en spek en vormen er een krans mee. Simpel, snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker.
Hoe maken we deze Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek?

Begin met de courgette in dunne plakjes te snijden. Snij de geitenkaas (zachte met korst) in plakjes en snij de dunne plakjes spek in kleinere stukjes van zo’n 5 a 6cm. Meng zure room room met wat Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en zout.
TIP! Ik gebruikte een halve gele en een halve groene courgette.
TIP! De zure room kan je vervangen door roomkaas, ricotta of mascarpone
TIP! Geen fan van geitenkaas, kies dan Brie of Camembert.

Leg de ronde plak bladerdeeg op een beklede bakplaat. Leg een kommetje of glas (van zo’n 9 a 10cm) diameter in het midden van het deeg. Smeer daarrond het zure room mengsel. Blijf zo’n centimer weg van de buitenrand. Leg nu afwisselend plakjes courgette, geitenkaas en spek helemaal rond. Verwijder dan het kommetje en snij met een scherp mes 8 spiesjes Vouw deze spiesjes over de vulling. De buitenste rand duw je ook wat naar binnen. Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei en bak de krans mooi goudbruin in de oven voor zo’n 30min.

Serveer dan direct

Deze makkelijke Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek is een leuk feestelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. We beleggen bladerdeeg met plakjes courgette, geitenkaas en spek en vormen er een krans mee. Simpel, snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker.
Deze makkelijke Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek is een leuk feestelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. We beleggen bladerdeeg met plakjes courgette, geitenkaas en spek en vormen er een krans mee. Simpel, snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker.

Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek

Deze makkelijke Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek is een leuk feestelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. We beleggen bladerdeeg met plakjes courgette, geitenkaas en spek en vormen er een krans mee. Simpel, snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 courgette (*)
  • 180 gr geitenkaas (**)
  • +/- 8 plakjes spek (gerookt of gezouten – in fijne plakjes)
  • 125 gr zure room
  • 1/2 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de courgette in dunne plakjes te snijden.
    Snij ook de geitenkaas in een dunne plakjes
    Snij de plakjes spek in kleinere plakjes van zo'n 5 a 6cm.
    Meng de zure room met de Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Leg de ronde plak bladerdeeg op een beklede bakplaat
    Leg een kommetje of glas (van zo'n 9 a 10cm) diameter in het midden van het vel bladerdeeg.
    Smeer daarrond het zure room mengsel. Blijf zo'n centimer weg van de buitenrand.
    Leg nu afwisselend plakjes courgette, geitenkaas en spek helemaal rond
    Verwijder dan het kommetje en snij met een scherp mes 8 spiesjes
    Vouw deze spiesjes over de vulling. De buitenste rand duw je ook wat naar binnen.
    Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei.
    Bak de krans voor zo'n 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Serveer dan direct

Notities

(*) ik gebruikte hier een halve groene en een halve gele courgette 
(**) Ik gebruikte hier een zachte geitenkaas met korst (zie hier)
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, courgette, geitenkaas, hapje, snel klaar, spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.