Tarte tatin met tomaten

Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
Naar recept gaan

Wat kerstomaten, bladerdeeg, kruiden en balsamico, meer heb je niet nodig om deze heerlijke tarte tatin met tomaten te maken. Het bewijs dat deze typische Franse taart niet altijd zoet hoeft te zijn. Normaal gebruiken we hiervoor appelen maar je kan dat perfect met eender welk fruit of groente maken. Kerstomaatjes zijn perfect hiervoor. Je kan hier één grote taart van maken maar ik vind ze in het klein ook wel leuk om te presenteren. Dus bij je komende apéro of borrel moet je deze zeker eens uitproberen. Ze zijn super makkelijk en snel te maken, bomvol smaak en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig.

Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker

Hoe maken we deze Tarte tatin met tomaten?

Begin met kerstomaten te halveren. Ik gebruikte hier kerstomaten in verschillende kleuren, dat maakt het nog leuker en mooier 😃.

Neem een grote bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verdeel de bakplaat nu denkbeeldig in 6 vakken ofwel voor 6 tarte tatins. In elk vak giet je een beetje honing in een rondje gevolgd door wat balsamico crema of siroop. Strooi er wat gedroogde Italiaanse kruiden over. Leg nu in de honing en siroop enkele gehalveerde kerstomaten. Ik schikte deze in de vorm van een bloemetjes. Leg op elk hoopje kerstomaten een vel bladerdeeg. Duw ietwat aan langs de zijkanten. Bak dan de tarte tatins mooi goudbruin in de oven voor zo’n 20 a 25min.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze zo’n 10min afkoelen op de bakplaat. In het begin zal er wat vocht vrijkomen maar dat is normaal. Na zo’n 10min zal de honing en siroop stevig gaan worden door het afkoelen. Draai de tarte tatins nu voorzichtig om en serveer ze. Werk eventueel af met wat verbrokkelde feta, geitenkaas of mozzarella

Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker

Tarte tatin met tomaten

Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • +/- 300 gr kerstomaten
  • Honing
  • Balsamico crema/ Siroop
  • Italiaanse kruiden (gedroogd) (*)
  • 6 vellen bladerdeeg (**)
  • Feta, geitenkaas of mozzarella (om af te werken)

Instructies
 

  • Begin met de kerstomaten te halveren.
  • Verwarm de oven voor op 200
    Bekleed een grote bakplaat met bakpapier
  • Verdeel nu denkbeeldig de bakplaat in 6 vlakken ofwel waar 6 tarte tatins zullen komen.
    Strooi nu ongeveer 1kl per vak wat van de honing op het bakpapier gevolgd door wat balsamico crema/siroop. Strooi hierover wat Italiaanse kruiden. Leg in de honing/balsamico enkele gehalveerde kerstomaten met het snijvlak naar beneden. Maak ze in de vorm van een bloemetje.
    Bedek elk hoopje kerstomaten met een vel bladerdeeg. Duw de randjes goed aan.
  • Bak de tarte tatins zo'n 20 a 25min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en laat zo'n 10min staan. Er zal wat vocht vrijkomen maar dat is normaal.
    Na zo'n 10min zal de honing en balsamico siroop afgekoeld zijn en steviger zijn waar door je ze veel makkelijker gaat kunnen draaien. Draai de tarte tatins voorzichtig met behulp van een spatel.
    Werk eventueel af met wat verbokkelde feta, geitenkaas of kleine blokjes mozzarella.
    Smakelijk

Notities

(*) Heb je geen gedroogde Italiaanse kruidenmix in huis? Check dan even wat je wel hebt. Misschien heb je wel tijm, oregano of basilicum in je kruidenrekje. Gebruik dan één van hen of maak een mix 
(**) ik gebruikte hier kleine vierkante bladerdeeg vellen (uit de diepvries bij AH of Delhaize). Per tarte tatin gebruikte ik één vel. Je kan ook gewoon 1 of 2 (want 1 vel voor 6 taartjes wordt krap) grote vellen gebruiken die je zelf in porties snijdt. 
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, hapje, honing, kerstomaten, snel klaar, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.