Tarte tatin met tomaten
Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
- +/- 300 gr kerstomaten
- Honing
- Balsamico crema/ Siroop
- Italiaanse kruiden (gedroogd) (*)
- 6 vellen bladerdeeg (**)
- Feta, geitenkaas of mozzarella (om af te werken)
(*) Heb je geen gedroogde Italiaanse kruidenmix in huis? Check dan even wat je wel hebt. Misschien heb je wel tijm, oregano of basilicum in je kruidenrekje. Gebruik dan één van hen of maak een mix
(**) ik gebruikte hier kleine vierkante bladerdeeg vellen (uit de diepvries bij AH of Delhaize). Per tarte tatin gebruikte ik één vel. Je kan ook gewoon 1 of 2 (want 1 vel voor 6 taartjes wordt krap) grote vellen gebruiken die je zelf in porties snijdt.
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, hapje, honing, kerstomaten, snel klaar, tomaten