Ga terug
Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker

Tarte tatin met tomaten

Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • +/- 300 gr kerstomaten
  • Honing
  • Balsamico crema/ Siroop
  • Italiaanse kruiden (gedroogd) (*)
  • 6 vellen bladerdeeg (**)
  • Feta, geitenkaas of mozzarella (om af te werken)

Instructies
 

  • Begin met de kerstomaten te halveren.
  • Verwarm de oven voor op 200
    Bekleed een grote bakplaat met bakpapier
  • Verdeel nu denkbeeldig de bakplaat in 6 vlakken ofwel waar 6 tarte tatins zullen komen.
    Strooi nu ongeveer 1kl per vak wat van de honing op het bakpapier gevolgd door wat balsamico crema/siroop. Strooi hierover wat Italiaanse kruiden. Leg in de honing/balsamico enkele gehalveerde kerstomaten met het snijvlak naar beneden. Maak ze in de vorm van een bloemetje.
    Bedek elk hoopje kerstomaten met een vel bladerdeeg. Duw de randjes goed aan.
  • Bak de tarte tatins zo'n 20 a 25min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en laat zo'n 10min staan. Er zal wat vocht vrijkomen maar dat is normaal.
    Na zo'n 10min zal de honing en balsamico siroop afgekoeld zijn en steviger zijn waar door je ze veel makkelijker gaat kunnen draaien. Draai de tarte tatins voorzichtig met behulp van een spatel.
    Werk eventueel af met wat verbokkelde feta, geitenkaas of kleine blokjes mozzarella.
    Smakelijk

Notities

(*) Heb je geen gedroogde Italiaanse kruidenmix in huis? Check dan even wat je wel hebt. Misschien heb je wel tijm, oregano of basilicum in je kruidenrekje. Gebruik dan één van hen of maak een mix 
(**) ik gebruikte hier kleine vierkante bladerdeeg vellen (uit de diepvries bij AH of Delhaize). Per tarte tatin gebruikte ik één vel. Je kan ook gewoon 1 of 2 (want 1 vel voor 6 taartjes wordt krap) grote vellen gebruiken die je zelf in porties snijdt. 
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, hapje, honing, kerstomaten, snel klaar, tomaten