Pastasalade met ei, ham en kaas

Deze makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel en lekker!
Naar recept gaan

Aangezien wij vorige zomer bijna 2 maanden pastasalade hebben geleefd omwille van een veel te warme zomer. Heb ik heel veel “pastasla” inspiratie om deze zomer met jullie te delen! Want je kan nooit genoeg inspiratie hiervoor krijgen. Dus noteer alvast alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijk makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas. Super simpel, heel basic, klassieke ingrediënten en toch gewoon zo lekker. Je moet niet altijd naar de “speciallekes” grijpen, gewone dagelijkse kost kan ook een topper zijn!

Dit is zo’n receptje waar je zelf eigenlijk nog wat mee kan gaan spelen. Ik gebruikte hier gewone gekookte ham, je zou ook voor een gedroogde ham kunnen kiezen. De jonge kan die ik hierin verwerkte kan je gaan vervangen door belegen kaas, mozzarella, brie … Ook met de groentjes kan je volop gaan variëren. Dus speel en experimenteer ermee!

Deze makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel en lekker!

Hoe maken we deze Pastasalade met ei, ham en kaas?

Begin met de eitjes hard te koken, reken op zo’n 10min. Leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen. Kook de pasta gaar in licht gezouten water, giet af en spoel goed onder koud water. Laat even uitlekken en doe dan in een ruim kom. Zet even opzij.

Vervolgens is het tijd voor wat snijwerk. Ik had reeds kaasblokjes gekocht maar heb deze nog in iets kleinere stukjes gesneden. Ook de ham snij je in kleine blokjes of reepjes. Hak een halve ijsbergsla in kleine stukjes, snij een komkommer in kleine blokjes. Hak lente-uitjes fijn en snij een paprika in kleine blokjes. Wanneer de eitjes volledig zijn afgekoeld, kan je deze pellen en in kleine stukjes snijden. Snij deze niet te fijn aangezien je deze nog gaat mengen onder de salade en dan zullen deze automatisch nog kleiner worden. Voor het sausje, meng je yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout.

Doe de kaas en ham bij de gekookte pasta. Doe hier vervolgens ook de alle gesneden groentjes bij. Meng goed. Doe er vervolgens 2/3 van het sausje bij en meng goed. Wil je het iets smeuïger dan voeg je wat meer toe. Maar ik hou liever nog wat apart, zeker als je deze op voorhand maakt en bewaart in de koelkast. De pasta zal namelijk het sausje beginnen opnemen en ietwat droger worden. Vlak voor het serveren meng ik dan gewoon de resterende saus eronder zodat ie terug lekker smeuïg is. Als laatste voeg je nog de eitjes toe, meng nog even heel kort. Dek goed af en bewaar in de koelkast.

Deze makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel en lekker!

Pastasalade met ei, ham en kaas

Deze makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel en lekker!
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 400 gr pasta
  • 200 gr kaasblokjes (jonge of belegen)
  • 150 gr gekookte ham
  • 1/2 ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 150 gr yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 kl mosterd
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de eieren hard te koken (zo'n 10min). Leg ze daarna in een kom met koud water om af te koelen.
    Kook de pasta gaar in licht gezouten waar. Giet dan af en smoel goed onder koud water, laat even uitlekken en doe dan in een ruime mengkom. Zet even opzij.
  • Voor de kaas, ik heb reeds kaasblokjes gekocht maar heb deze nog iets kleiner gesneden.
    Snij de ham in kleine reepjes of blokjes.
    Hak de ijsbergsla in kleine stukjes.
    Snij de komkommer in kleine blokjes.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak de paprika in kleine blokjes.
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Eenmaal de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel deze dan en hak in kleine stukje. Hak niet te fijn, je gaat deze nog mengen en dan gaan ze nog verder breken.
  • Voor het sausje, meng de yoghurt met mayonaise, citroensap, peper en zout.
  • Voeg de kaas, ham, sla, komkommer, paprika en lente-ui toe aan de kom met pasta. Meng dit alvast even.
    Voeg dan zo'n 2/3 van het sausje toe en meng goed. WIl je het iets smeuïger dan voeg je nog wat saus toe. Ik hou liever nog wat apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid saus kan bepalen.
    Op het laatste voeg je de eitjes toe en meng nog even kort.
    Bewaar dit afgedekt in de koelkast. Je kan dit dus perfect al even op voorhand maken. Des te langer ie zal staan des te meer het sausje in de pasta zal trekken. Je kan daarom de resterende saus nog even vlak voor het serveren onder de pasta mengen zodat ie terug smeuïg is.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, eitjes, ham, kaas, op voorhand maken, pasta, pastasalade, snel klaar, yoghurt

1 thought on “Pastasalade met ei, ham en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.