Aangezien wij vorige zomer bijna 2 maanden pastasalade hebben geleefd omwille van een veel te warme zomer. Heb ik heel veel “pastasla” inspiratie om deze zomer met jullie te delen! Want je kan nooit genoeg inspiratie hiervoor krijgen. Dus noteer alvast alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze heerlijk makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas. Super simpel, heel basic, klassieke ingrediënten en toch gewoon zo lekker. Je moet niet altijd naar de “speciallekes” grijpen, gewone dagelijkse kost kan ook een topper zijn!
Dit is zo’n receptje waar je zelf eigenlijk nog wat mee kan gaan spelen. Ik gebruikte hier gewone gekookte ham, je zou ook voor een gedroogde ham kunnen kiezen. De jonge kan die ik hierin verwerkte kan je gaan vervangen door belegen kaas, mozzarella, brie … Ook met de groentjes kan je volop gaan variëren. Dus speel en experimenteer ermee!
Hoe maken we deze Pastasalade met ei, ham en kaas?
Begin met de eitjes hard te koken, reken op zo’n 10min. Leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen. Kook de pasta gaar in licht gezouten water, giet af en spoel goed onder koud water. Laat even uitlekken en doe dan in een ruim kom. Zet even opzij.
Vervolgens is het tijd voor wat snijwerk. Ik had reeds kaasblokjes gekocht maar heb deze nog in iets kleinere stukjes gesneden. Ook de ham snij je in kleine blokjes of reepjes. Hak een halve ijsbergsla in kleine stukjes, snij een komkommer in kleine blokjes. Hak lente-uitjes fijn en snij een paprika in kleine blokjes. Wanneer de eitjes volledig zijn afgekoeld, kan je deze pellen en in kleine stukjes snijden. Snij deze niet te fijn aangezien je deze nog gaat mengen onder de salade en dan zullen deze automatisch nog kleiner worden. Voor het sausje, meng je yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout.
Doe de kaas en ham bij de gekookte pasta. Doe hier vervolgens ook de alle gesneden groentjes bij. Meng goed. Doe er vervolgens 2/3 van het sausje bij en meng goed. Wil je het iets smeuïger dan voeg je wat meer toe. Maar ik hou liever nog wat apart, zeker als je deze op voorhand maakt en bewaart in de koelkast. De pasta zal namelijk het sausje beginnen opnemen en ietwat droger worden. Vlak voor het serveren meng ik dan gewoon de resterende saus eronder zodat ie terug lekker smeuïg is. Als laatste voeg je nog de eitjes toe, meng nog even heel kort. Dek goed af en bewaar in de koelkast.
Pastasalade met ei, ham en kaas
Ingrediënten
- 4 eieren
- 400 gr pasta
- 200 gr kaasblokjes (jonge of belegen)
- 150 gr gekookte ham
- 1/2 ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 1 paprika
- 4 lente-uitjes
- 150 gr yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 kl mosterd
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de eieren hard te koken (zo'n 10min). Leg ze daarna in een kom met koud water om af te koelen.Kook de pasta gaar in licht gezouten waar. Giet dan af en smoel goed onder koud water, laat even uitlekken en doe dan in een ruime mengkom. Zet even opzij.
- Voor de kaas, ik heb reeds kaasblokjes gekocht maar heb deze nog iets kleiner gesneden. Snij de ham in kleine reepjes of blokjes.Hak de ijsbergsla in kleine stukjes. Snij de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak de paprika in kleine blokjes. Hak de lente-uitjes fijn. Eenmaal de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel deze dan en hak in kleine stukje. Hak niet te fijn, je gaat deze nog mengen en dan gaan ze nog verder breken.
- Voor het sausje, meng de yoghurt met mayonaise, citroensap, peper en zout.
- Voeg de kaas, ham, sla, komkommer, paprika en lente-ui toe aan de kom met pasta. Meng dit alvast even. Voeg dan zo'n 2/3 van het sausje toe en meng goed. WIl je het iets smeuïger dan voeg je nog wat saus toe. Ik hou liever nog wat apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid saus kan bepalen.Op het laatste voeg je de eitjes toe en meng nog even kort. Bewaar dit afgedekt in de koelkast. Je kan dit dus perfect al even op voorhand maken. Des te langer ie zal staan des te meer het sausje in de pasta zal trekken. Je kan daarom de resterende saus nog even vlak voor het serveren onder de pasta mengen zodat ie terug smeuïg is. Smakelijk
Onze favoriete pastasalade!
Al jouw receptjes zijn onze favoriet
Deze zomer al ontelbare keren gemaakt. Blijft onze favoriet!
Groetjes
De LEKKERSTE gewoon!
Zoals Paulien ook al had geschreven, er is een copycat die bijna heel uw recept heeft overgenomen. Doet ze met heel veel van jouw recepten! Maar wij blijven enkel maar van u fan
Hallo Vic,
Bedankt voor je reactie!
Ja ik weet wie je bedoelt en ze doet niets liever dan recepten kopiëren…
Ze houdt zich ook niet aan de regels qua advertenties …
Ik vermoed ook dat ze volgers koopt en in like groepjes zit. Want de manier waarop ze groeit is niet normaal.
Maar als ze zich daarmee bezig wilt houden… dat ze maar doet.
Instagram is bijzaak geworden voor mij. Ik haal organisch tussen de 60 a 70K bezoekers op mijn blog. En daar hecht ik veel meer waarde aan dan de hoeveelheid likes op een post.
En ik geloof in karma 😉
Groetjes
Beste pastasalade die we al gemaakt hebben. Het sausje is ook super lekker!
Wij houden niet van kant en klare sauzen dus deze is ideaal
Gisteren voor de 5e keer deze gemaakt. Veel te lekker! Merci voor het recept
PS! Er is een copycat die bijna klakkeloos uw recept heeft nagemaakt op haar blog! Enkel met het sausje gaat zij kant-en-klaar potjes van AH gebruiken. Zijn wij geen fan van!
Wij blijven uw grootste fan
Gisteren gemaakt, en dit is de beste pastasalade ooit.
Toen ik aan het googelen was, ben ik er nog een soortgelijke tegengekomen bij een collega van u. Wat een copycat is zij … en niet enkel met dit recept 😉. Wij zijn super fan van jou!
Elien, dit is al heel de zomer hier thuis de favoriet! Niet meer telbaar hoeveel keer we deze al hebben gemaakt
Dit is de lekkerste pastasalade ever!!
Al veel gemaakt
Hier thuis is iedereen er verzot op!
Top receptje
Simpel maar wel heel lekker
Onze favoriet van de laatste weken!
Onze kids zijn hier zot van!
Bedankt alweer voor dit top receptje
Weeral een toppertje Elien
Mijn favoriete salade
Mercikes
Ontelbare keren gemaakt en blijft zo lekker
Super lekker en simpel.
De restjes nemen we mee als lunch
Top receptje, staat vaak op het weekmenu
Favorietje
Wat een zalig recept! Gaat hier nog vaak op tafel komen
Bedankt