Ga terug
Deze makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel en lekker!

Pastasalade met ei, ham en kaas

Deze makkelijke Pastasalade met ei, ham en kaas is een topper van een bijgerecht bij een zomerse BBQ of kan ook als doordeweekse maaltijd. Deze snelle salade kan je perfect al even op voorhand maken. De restjes neem je gewoon de volgende dag mee als lunch. Simpel, snel en lekker!
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 400 gr pasta
  • 200 gr kaasblokjes (jonge of belegen)
  • 150 gr gekookte ham
  • 1/2 ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 150 gr yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 kl mosterd
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de eieren hard te koken (zo'n 10min). Leg ze daarna in een kom met koud water om af te koelen.
    Kook de pasta gaar in licht gezouten waar. Giet dan af en smoel goed onder koud water, laat even uitlekken en doe dan in een ruime mengkom. Zet even opzij.
  • Voor de kaas, ik heb reeds kaasblokjes gekocht maar heb deze nog iets kleiner gesneden.
    Snij de ham in kleine reepjes of blokjes.
    Hak de ijsbergsla in kleine stukjes.
    Snij de komkommer in kleine blokjes.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak de paprika in kleine blokjes.
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Eenmaal de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel deze dan en hak in kleine stukje. Hak niet te fijn, je gaat deze nog mengen en dan gaan ze nog verder breken.
  • Voor het sausje, meng de yoghurt met mayonaise, citroensap, peper en zout.
  • Voeg de kaas, ham, sla, komkommer, paprika en lente-ui toe aan de kom met pasta. Meng dit alvast even.
    Voeg dan zo'n 2/3 van het sausje toe en meng goed. WIl je het iets smeuïger dan voeg je nog wat saus toe. Ik hou liever nog wat apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid saus kan bepalen.
    Op het laatste voeg je de eitjes toe en meng nog even kort.
    Bewaar dit afgedekt in de koelkast. Je kan dit dus perfect al even op voorhand maken. Des te langer ie zal staan des te meer het sausje in de pasta zal trekken. Je kan daarom de resterende saus nog even vlak voor het serveren onder de pasta mengen zodat ie terug smeuïg is.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, eitjes, ham, kaas, op voorhand maken, pasta, pastasalade, snel klaar, yoghurt