Gebakken tomaten met perzik en burrata

Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.
Naar recept gaan

Koken met lekkere seizoensgroenten en -fruit, dat wil zeggen “weinig opsmuk” want deze zijn puur natuur gewoon top van smaak. Dat bewijst die heerlijke en vooral super makkelijke hapje van gebakken tomaten met perzik en burrata. Heel puur, weinig extra smaakmakers, dus een minimum aan ingrediënten en klaar in een mum van tijd. We doen kerstomaten, perziken en burrata in een ovenschaal met wat honing, oregano en tijm. Zo’n 25min in de oven en het enige wat dit zomerse hapje nog nodig heeft is wat burrata en optioneel wat pesto. Meer is het niet! Simpel, snel en overheerlijk om te serveren bij een zomerse apéro of borrel.

Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.
Hoe maken we deze Gebakken tomaten met perzik en burrata ?

Begin met een rode ui te pellen, te halveren en in fijne plakjes te snijden. Halveer kerstomaten en snij 2 perziken in blokjes. Doe alles in een ruime ovenschaal en giet er wat honing en olijfolie over. Kruid met wat oregano, tijm, peper en zout. Zet in de oven en bak voor zo’n 20 a 25min in de oven. Je kan er tijdens het bakken af en toe even doorheen husselen maar hoeft niet.

Wanneer de tomaatjes mooi zacht zijn, haal uit de oven en laat zo’n 5min afkoelen. Scheur dan de bollen burrata in kleinere stukken en verdeel over de tomaatjes en verdeel er ook wat pesto over.
TIP! Ik heb deze gewoon in dezelfde ovenschaal geserveerd. Niet te veel afwas creëren he 😉

Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.

Gebakken tomaten met perzik en burrata

Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 500 gr kerstomaten
  • 2 nectarines
  • 1 el honing
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl tijm (vers of gedroogd)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 bollen burrata
  • +/3 el pesto (homemade of zelfgekocht)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Pel de ui, halveer en snij in dunne plakjes
    Halveer de kerstomaten
    Snij de perziken in kleine blokjes.
    Doe de ui, kerstomaten en perziken in een ruime ovenschaal. Giet er wat honig en een klein scheutje olijfolie over. Strooi er oregano, tijm, peper en zout over. Meng even en zet dan in de oven.
    Bak voor zo'n 20 a 25min tot de tomaten lekker zacht zijn. Je kan tijdens het bakken er af en toe even doorheen husselen.
  • Haal uit de oven, laat zo'n 5min afkoelen.
    Werk dan af met wat in stukken gescheurde burrata en verdeel er wat groene pesto over.
    Serveer met wat crackers of ciabatta brood in stukken gesneden.
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, hapje, kerstomaten, nectarine, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.