Ga terug
Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.

Gebakken tomaten met perzik en burrata

Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 500 gr kerstomaten
  • 2 nectarines
  • 1 el honing
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl tijm (vers of gedroogd)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 bollen burrata
  • +/3 el pesto (homemade of zelfgekocht)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Pel de ui, halveer en snij in dunne plakjes
    Halveer de kerstomaten
    Snij de perziken in kleine blokjes.
    Doe de ui, kerstomaten en perziken in een ruime ovenschaal. Giet er wat honig en een klein scheutje olijfolie over. Strooi er oregano, tijm, peper en zout over. Meng even en zet dan in de oven.
    Bak voor zo'n 20 a 25min tot de tomaten lekker zacht zijn. Je kan tijdens het bakken er af en toe even doorheen husselen.
  • Haal uit de oven, laat zo'n 5min afkoelen.
    Werk dan af met wat in stukken gescheurde burrata en verdeel er wat groene pesto over.
    Serveer met wat crackers of ciabatta brood in stukken gesneden.
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, hapje, kerstomaten, nectarine, snel klaar