Palmiers met chorizo

Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.
Naar recept gaan

Palmiers of vlinderkoekjes, iedereen kent ze wel. Een bekend Frans koekjes dat bestaat uit bladerdeeg en suiker. Super simpel maar o zo lekker! Deze Palmiers met chorizo is daar een lekker hartig alternatief op en ideaal om te serveren bij een borrel of apéro. Ook voor deze koekjes heb je niet veel ingrediënten nodig. Ook hier weer is het bladerdeeg van de partij dat we gaan insmeren met een crème van chorizo. Voor die crème hebben we enkel chorizo en roomkaas nodig. In totaal heb je slechts 5 ingrediënten nodig om dit hapje te maken. Simpel, puur, snel en heerlijk van smaak!

Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.

Hoe maken we deze Palmiers met chorizo?

We beginnen eerst met het maken van de grove chorizo crème. Snij hiervoor chorizo in kleine blokjes en doe in een blender samen met roomkaas. Mix dit tot een ietwat grove crème. Je zal wel even moeten mixen en de zijkanten en bodem moeten los schrapen. Perfect glad ga je dit niet krijgen maar zorg ervoor dat er geen grote stukken chorizo meer inzitten.

Rol het vel bladerdeeg open. Laat het deeg gewoon liggen op het bijgeleverde bakpapier. Wrijf volledig in met de chorizo crème. Vouw het deeg vanaf de lange zijde langs beide kanten naar binnen. Zorg dat je ongeveer gelijk rolt. Laat deze lange rol op het bakpapier liggen
Leg dit voor zo’n 15min in de diepvries om op te stijven.
TIP! Ik gebruik hier een rechthoekige vel bladerdeeg voor.

Snij dan de rol in plakjes van zo’n 1,5 a 2cm en leg op een beklede bakplaat. Kluts een ei los en wrijf hiermee het bovenste randje in en rol deze dan in wat sesamzaadjes. Leg terug op de bakplaat en bak dan mooi goudbruin en krokant in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat eerst even afkoelen op de bakplaat. Leg vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

TIP! Je kan deze zowel lauw als warm serveren.

Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.

Palmiers met chorizo

Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr chorizo
  • 150 gr roomkaas
  • 1 vel bladerdeeg (makkelijkste is met rechthoekig vel bladerdeeg)
  • 1 ei
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snij de chorizo in kleine blokjes en doe in een blender samen met de roomkaas.
    Mix dit tot je een groffe crème krijgt. Je zal wel even moeten mixen en af en toe de zijkanten en bodem los schrapen
  • Rol het bladerdeeg open maar laat dit liggen op het bijgeleverde bakpapier.
    Wrijf heel het deeg in met het chorizo mengsel
    Vouw het deeg vanaf de lange zijde langs beide kanten naar binnen. Zorg dat je ongeveer gelijk rolt. Laat deze lange rol op het bakpapier liggen
    Leg dit zo'n 15min in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier. 
  • Snij nu plakjes van de rol van zo'n 1,5 a 2cm dikte. Leg deze alvast op de bakplaat
    Kluts het ei los en wrijf er het bovenste randje mee in en rol even in wat sesamzaadjes.
    Bak de palmiers zo'n 12 a 15min mooi goudbruin en krokant in de oven
    Haal uit de oven, laat ze even afkoelen op de bakplaat. Laat ze daarna afkoelen op een rooster. Je kan ze zowel lauw als koud serveren.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, chorizo, gemakkelijk recept, hapje, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.