Ga terug
Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.

Palmiers met chorizo

Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr chorizo
  • 150 gr roomkaas
  • 1 vel bladerdeeg (makkelijkste is met rechthoekig vel bladerdeeg)
  • 1 ei
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snij de chorizo in kleine blokjes en doe in een blender samen met de roomkaas.
    Mix dit tot je een groffe crème krijgt. Je zal wel even moeten mixen en af en toe de zijkanten en bodem los schrapen
  • Rol het bladerdeeg open maar laat dit liggen op het bijgeleverde bakpapier.
    Wrijf heel het deeg in met het chorizo mengsel
    Vouw het deeg vanaf de lange zijde langs beide kanten naar binnen. Zorg dat je ongeveer gelijk rolt. Laat deze lange rol op het bakpapier liggen
    Leg dit zo'n 15min in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier. 
  • Snij nu plakjes van de rol van zo'n 1,5 a 2cm dikte. Leg deze alvast op de bakplaat
    Kluts het ei los en wrijf er het bovenste randje mee in en rol even in wat sesamzaadjes.
    Bak de palmiers zo'n 12 a 15min mooi goudbruin en krokant in de oven
    Haal uit de oven, laat ze even afkoelen op de bakplaat. Laat ze daarna afkoelen op een rooster. Je kan ze zowel lauw als koud serveren.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, chorizo, gemakkelijk recept, hapje, snel klaar