Gnocchi salade met rode pesto

Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min
Naar recept gaan

Deze gnocchi salade met rode pesto is de zomer op je bord. Een super makkelijk en snel receptje dat deze zomer op je weekmenu hoort. De gnocchi die gaat recht van de verpakking in een pan met olijfolie. Dus niet eerst koken want zoals jullie weten gruwel ik daar van šŸ˜ƒ. Bak de gnocchi & thank me later. Nee, echt de aardappelkussentjes worden zo veel krokanter en hebben veel meer smaak. Die gaan we combineren met kort gebakken kerstomaten die ook bomvol smaak zullen zitten. Nog wat stukjes mozzarella, wat gedroogde ham en een super simpel rode pesto mascarpone sausje. Kortom veel eenvoud, simpelheid en smaak in deze zomerse salade.

Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min

Hoe maken we deze Gnocchi salade met rode pesto?

Begin met het bakken van de gnocchi’s, daar heb je 2 opties voor. Ofwel bak je deze in de pan maar dan raad ik je aan om 2 aparte grote pannen te gebruiken. Ofwel bak je ze in de oven op een ruime ovenplaat.Ā 

> Bak je ze in deĀ pan. Verhit dan een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi’s veel vocht opnemen. Doe de gnocchi’s in de pan samen met een snuifje zout en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten. Hussel regelmatig met de pan. Reken toch op zo’n 10min alvorens ze mooi gebakken zijn.
> Bak je ze in deĀ oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg dan een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gnocchi’s. Overgiet royaal met olijfolie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Bak ze mooi goudbruin in de oven, reken toch op zo’n 25min. Hussel tijdens het bakken even door de gnocchi’s zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden

Hak ondertussen een ui en teentjes look fijn. Begin met het aanstoven van de ui in een pan met een klontje boter en wat olijfolie. Roer regelmatig en stoof deze toch aan voor zo’n 5min. Voeg dan de look toe en bak deze ook nog een minuutje mee. Doe dan de kerstomaten (in z’n gehele) bij in de pan samen met wat oregano, een snuifje suiker, peper en zout. Hussel er af en toe een beetje door. Bak de kerstomaten voor zo’n 7 a 8min tot ze lichtjes beginnen open poffen. Haal dan van het vuur. Je kan nu eventueel nog wat balsamico azijn toevoegen.

Maak nog snel het sausje door mascarpone glad te roeren samen met rode pesto. Deze saus serveren we er koud bij.

Serveer de gebakken gnocchi’s met de kerstomaten, blokjes mozzarella, gedroogde ham, rucola en het sausje.

Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min
Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min

Gnocchi salade met rode pesto

Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 600 gr gnocchi
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 300 gr kerstomaten
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 2 bollen mozzarella (of gebruik kleine mozzarella bolletjes)
  • 3 el rode pesto
  • 250 gr mascarpone
  • +/- 16 sneetjes gedroogde ham (Ganda ham, pancetta, … )
  • Rucola
  • 1 klontje boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Voor deĀ gnocchi, heb je twee opties. Ofwel bak je deze in de pan maar dan raad ik je aan om 2 aparte grote pannen te gebruiken. Ofwel bak je ze in de oven op een ruime ovenplaat.Ā 
    > Bak je ze in deĀ pan. Verhit dan een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi's veel vocht opnemen. Doe de gnocchi's in de pan samen met een snuifje zout en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten. Hussel regelmatig met de pan. Reken toch op zo'n 10min alvorens ze mooi gebakken zijn.
    > Bak je ze in deĀ oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg dan een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gnocchi's. Overgiet royaal met olijfolie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Bak ze mooi goudbruin in de oven, reken toch op zo'n 25min. Hussel tijdens het bakken even door de gnocchi's zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden.
  • Ondertussen kan je de rode ui pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Pel ook alvast de look en hak fijn.
    Verhit een pan met het klontje boter en een klein scheutje olijfolie. Stoof hierin de ui eerst aan tot ie mooi glazig is. Roer regelmatig en reken toch op zo'n 5min. Doe dan de fijngehakte look in de pan en laat deze een minuutje mee bakken. Voeg de kerstomaten in z'n gehelen toe samen met de oregano,snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat deze zo'n 7 a 8 min mee bakken tot deze lichtjes beginnen open te barsten. Haal dan van het vuur
  • Ondertussen kan je het sausje maken door de rode pesto te mengen met de mascarpone. Je kan hier eventueel een heel klein beetje citroensap aan toevoegen. Wil je iets meer de smaak van rode pesto, voeg dan wat meer toe.
  • Als de gnocchi klaar is, serveer dan direct. Doe de gnocchi op een groot bord, leg er de kerstomaten tussen samen met de mozzarella (in blokjes), rucola en gedroogde ham. Het sausje kan je er het beste apart bij serveren.
    Smakelijk
Trefwoord gnocchi, kerstomaten, mascarpone, mozzarella, rode pesto, salade, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.