Ga terug
Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min

Gnocchi salade met rode pesto

Heerlijke Italiaanse smaken met deze Gnocchi salade met rode pesto. De gnocchi wordt gebakken en gecombineerd met kort gebakken tomaatjes, mozzarella, ham en een simpel rode pesto mascarpone sausje. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 gr gnocchi
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 300 gr kerstomaten
  • 1/2 tl oregano (gedroogd)
  • 2 bollen mozzarella (of gebruik kleine mozzarella bolletjes)
  • 3 el rode pesto
  • 250 gr mascarpone
  • +/- 16 sneetjes gedroogde ham (Ganda ham, pancetta, ... )
  • Rucola
  • 1 klontje boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Voor de gnocchi, heb je twee opties. Ofwel bak je deze in de pan maar dan raad ik je aan om 2 aparte grote pannen te gebruiken. Ofwel bak je ze in de oven op een ruime ovenplaat. 
    > Bak je ze in de pan. Verhit dan een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi's veel vocht opnemen. Doe de gnocchi's in de pan samen met een snuifje zout en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten. Hussel regelmatig met de pan. Reken toch op zo'n 10min alvorens ze mooi gebakken zijn.
    > Bak je ze in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg dan een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gnocchi's. Overgiet royaal met olijfolie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Bak ze mooi goudbruin in de oven, reken toch op zo'n 25min. Hussel tijdens het bakken even door de gnocchi's zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden.
  • Ondertussen kan je de rode ui pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Pel ook alvast de look en hak fijn.
    Verhit een pan met het klontje boter en een klein scheutje olijfolie. Stoof hierin de ui eerst aan tot ie mooi glazig is. Roer regelmatig en reken toch op zo'n 5min. Doe dan de fijngehakte look in de pan en laat deze een minuutje mee bakken. Voeg de kerstomaten in z'n gehelen toe samen met de oregano,snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat deze zo'n 7 a 8 min mee bakken tot deze lichtjes beginnen open te barsten. Haal dan van het vuur
  • Ondertussen kan je het sausje maken door de rode pesto te mengen met de mascarpone. Je kan hier eventueel een heel klein beetje citroensap aan toevoegen. Wil je iets meer de smaak van rode pesto, voeg dan wat meer toe.
  • Als de gnocchi klaar is, serveer dan direct. Doe de gnocchi op een groot bord, leg er de kerstomaten tussen samen met de mozzarella (in blokjes), rucola en gedroogde ham. Het sausje kan je er het beste apart bij serveren.
    Smakelijk
Trefwoord gnocchi, kerstomaten, mascarpone, mozzarella, rode pesto, salade, tomaten