Asperge tartaar met garnalen

Volop lente vibes in dit receptje voor asperge tartaar met garnalen. Een makkelijk, simpel en snel gerechtje dat je zowel doordeweeks op je weekmenu kan zetten of voor wanneer het is feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit witte asperges, grijze garnalen, aardappelen en een sausje op basis van crème fraiche
Naar recept gaan

Deze asperge tartaar met garnalen is gewoon puur de lente op je bord! Een heerlijke combinatie van witte asperges, aardappelen, grijze garnalen, kruiden, eitje en een simpel crème fraiche sausje. Een veelzijdig receptje die je voor eender welke gelegenheid kan serveren. Je kan deze zowel doordeweeks op tafel toveren of als voorgerecht/hoofdgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Het handige is dat je deze tartaar al grotendeels op voorhand kan voorbereiden. Je kan trouwens zelf nog gaan spelen met de ingrediënten.

Ik gebruikte hier enkel witte asperges maar je zou hier perfect een combinatie van witte en groene kunnen kiezen. De grijze garnalen kan je vervangen door bijvoorbeeld gerookte zalm. De aardappeltjes kan je eventueel ook weglaten als je de tartaar zou serveren als voorgerecht.

Hoe maken we deze Asperge tartaar met garnalen?

Goed om te weten … de asperges, aardappelen en eitjes gaar je het best al enkele uren van tevoren aangezien deze volledig afgekoeld dienen te zijn.

Schil de asperges, verwijder het harde achterste en kook ze in licht gezouten water voor zo’n 3 a 4min. Kook ze niet te lang, ze mogen nog een lekkere bite hebben. Giet af, laat uitlekken en volledig afkoelen. Schil vastkokende aardappelen, halveer ze of snij in kwarten en kook ze gaar. Giet ook deze af en laat ze volledig afkoelen. Kook ook nog de eieren voor zo’n 10min, deze dienen hardgekookt te zijn. Spoel ze onder koud water en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan kiezen om slechts alleen witte asperges te gebruiken of een combinatie van wit & groen.

Meng crème fraiche met yoghurt (of plattekaas) met fijngehakte sjalot, bieslook, peterselie, peper en zout.
Snij de asperges en aardappelen in kleine stukjes of blokjes. Snij ze niet te fijn, je wilt deze nog goed kunnen proeven. Meng de asperges, aardappelen en grijze garnalen met het crème fraiche sausje. Verdeel de tartaar over de borden. Als laatste pel je de eieren, snij deze in plakjes of rasp deze grof.

Volop lente vibes in dit receptje voor asperge tartaar met garnalen. Een makkelijk, simpel en snel gerechtje dat je zowel doordeweeks op je weekmenu kan zetten of voor wanneer het is feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit witte asperges, grijze garnalen, aardappelen en een sausje op basis van crème fraiche
Volop lente vibes in dit receptje voor asperge tartaar met garnalen. Een makkelijk, simpel en snel gerechtje dat je zowel doordeweeks op je weekmenu kan zetten of voor wanneer het is feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit witte asperges, grijze garnalen, aardappelen en een sausje op basis van crème fraiche

Asperge tartaar met garnalen

Volop lente vibes in dit receptje voor asperge tartaar met garnalen. Een makkelijk, simpel en snel gerechtje dat je zowel doordeweeks op je weekmenu kan zetten of voor wanneer het is feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit witte asperges, grijze garnalen, aardappelen en een sausje op basis van crème fraiche
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges (of mix van witte en groene asperges)
  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el yoghurt of plattekaas
  • 1/2 sjalot (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 250 gr grijze garnalen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de asperges en verwijder het harde achterste. Kook de asperges zo'n 3 a 4 min in licht gezouten water. Kook ze niet te lang, ze mogen nog een mooie bite hebben. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Schil de aardappelen. Halveer ze of snij in kwarten. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet dan af en laat volledig afkoelen.
  • Breng water aan de kook voor de eieren en kook ze zo'n 10min. Ze dienen hardgekookt te zijn. Spoel ze na het koken onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
  • Meng de crème fraiche met de yoghurt, sjalot, bieslook, peterselie, peper en zout.
    Snij de asperges in kleine stukjes/blokjes. Snij ze niet te fijn, je wilt ze nog goed kunnen proeven. Snij ook de aardappelen in kleine stukjes (zo groot ongeveer als de asperges).
    Meng de asperges, aardappelen en grijze garnalen onder het crème fraiche sausje.
    Verdeel de tartaar over de borden.
    Als laatste pel je de eieren en snij in plakjes of rasp deze grof. Reken één eitje per bord.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, asperges, gemakkelijk recept, grijze garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.