Ga terug
Volop lente vibes in dit receptje voor asperge tartaar met garnalen. Een makkelijk, simpel en snel gerechtje dat je zowel doordeweeks op je weekmenu kan zetten of voor wanneer het is feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit witte asperges, grijze garnalen, aardappelen en een sausje op basis van crème fraiche

Asperge tartaar met garnalen

Volop lente vibes in dit receptje voor asperge tartaar met garnalen. Een makkelijk, simpel en snel gerechtje dat je zowel doordeweeks op je weekmenu kan zetten of voor wanneer het is feestelijker mag zijn. De tartaar bestaat uit witte asperges, grijze garnalen, aardappelen en een sausje op basis van crème fraiche
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges (of mix van witte en groene asperges)
  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el yoghurt of plattekaas
  • 1/2 sjalot (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 250 gr grijze garnalen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de asperges en verwijder het harde achterste. Kook de asperges zo'n 3 a 4 min in licht gezouten water. Kook ze niet te lang, ze mogen nog een mooie bite hebben. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
  • Schil de aardappelen. Halveer ze of snij in kwarten. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet dan af en laat volledig afkoelen.
  • Breng water aan de kook voor de eieren en kook ze zo'n 10min. Ze dienen hardgekookt te zijn. Spoel ze na het koken onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
  • Meng de crème fraiche met de yoghurt, sjalot, bieslook, peterselie, peper en zout.
    Snij de asperges in kleine stukjes/blokjes. Snij ze niet te fijn, je wilt ze nog goed kunnen proeven. Snij ook de aardappelen in kleine stukjes (zo groot ongeveer als de asperges).
    Meng de asperges, aardappelen en grijze garnalen onder het crème fraiche sausje.
    Verdeel de tartaar over de borden.
    Als laatste pel je de eieren en snij in plakjes of rasp deze grof. Reken één eitje per bord.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, asperges, gemakkelijk recept, grijze garnalen