Deze asperge tartaar met garnalen is gewoon puur de lente op je bord! Een heerlijke combinatie van witte asperges, aardappelen, grijze garnalen, kruiden, eitje en een simpel crème fraiche sausje. Een veelzijdig receptje die je voor eender welke gelegenheid kan serveren. Je kan deze zowel doordeweeks op tafel toveren of als voorgerecht/hoofdgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Het handige is dat je deze tartaar al grotendeels op voorhand kan voorbereiden. Je kan trouwens zelf nog gaan spelen met de ingrediënten.
Ik gebruikte hier enkel witte asperges maar je zou hier perfect een combinatie van witte en groene kunnen kiezen. De grijze garnalen kan je vervangen door bijvoorbeeld gerookte zalm. De aardappeltjes kan je eventueel ook weglaten als je de tartaar zou serveren als voorgerecht.
Hoe maken we deze Asperge tartaar met garnalen?
Goed om te weten … de asperges, aardappelen en eitjes gaar je het best al enkele uren van tevoren aangezien deze volledig afgekoeld dienen te zijn.
Schil de asperges, verwijder het harde achterste en kook ze in licht gezouten water voor zo’n 3 a 4min. Kook ze niet te lang, ze mogen nog een lekkere bite hebben. Giet af, laat uitlekken en volledig afkoelen. Schil vastkokende aardappelen, halveer ze of snij in kwarten en kook ze gaar. Giet ook deze af en laat ze volledig afkoelen. Kook ook nog de eieren voor zo’n 10min, deze dienen hardgekookt te zijn. Spoel ze onder koud water en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan kiezen om slechts alleen witte asperges te gebruiken of een combinatie van wit & groen.
Meng crème fraiche met yoghurt (of plattekaas) met fijngehakte sjalot, bieslook, peterselie, peper en zout.
Snij de asperges en aardappelen in kleine stukjes of blokjes. Snij ze niet te fijn, je wilt deze nog goed kunnen proeven. Meng de asperges, aardappelen en grijze garnalen met het crème fraiche sausje. Verdeel de tartaar over de borden. Als laatste pel je de eieren, snij deze in plakjes of rasp deze grof.


Asperge tartaar met garnalen
Ingrediënten
- 1 bussel witte asperges (of mix van witte en groene asperges)
- 300 gr vastkokende aardappelen
- 4 eieren
- 3 el crème fraîche
- 2 el yoghurt of plattekaas
- 1/2 sjalot (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 250 gr grijze garnalen
- Peper en zout
Instructies
- Schil de asperges en verwijder het harde achterste. Kook de asperges zo'n 3 a 4 min in licht gezouten water. Kook ze niet te lang, ze mogen nog een mooie bite hebben. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
- Schil de aardappelen. Halveer ze of snij in kwarten. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet dan af en laat volledig afkoelen.
- Breng water aan de kook voor de eieren en kook ze zo'n 10min. Ze dienen hardgekookt te zijn. Spoel ze na het koken onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
- Meng de crème fraiche met de yoghurt, sjalot, bieslook, peterselie, peper en zout. Snij de asperges in kleine stukjes/blokjes. Snij ze niet te fijn, je wilt ze nog goed kunnen proeven. Snij ook de aardappelen in kleine stukjes (zo groot ongeveer als de asperges).Meng de asperges, aardappelen en grijze garnalen onder het crème fraiche sausje. Verdeel de tartaar over de borden. Als laatste pel je de eieren en snij in plakjes of rasp deze grof. Reken één eitje per bord. Smakelijk
Zowel groot als klein zijn hier thuis verzot op dit receptje
Top receptje! Al veel gemaakt
Het lekkerste asperge receptje ooit
Super lekker! Al heel veel gemaakt
Kan je dit al 1 dag van te voren maken?
Ja hoor, kan perfect